Politerno > Україна і світ > Дощі сповільнили просування ЗСУ на півдні, але контрнаступ триває – Резніков

Дощі сповільнили просування ЗСУ на півдні, але контрнаступ триває – Резніков

  • 26 Жовтня, 2022
  • 488 Переглядів
  • 0

Просування ЗСУ на півдні України сповільнилося через дощі, однак українські захисники крок за кроком звільняють території.

Про це Резніков заявив в інтерв’ю Fox News.

“На півдні ми також продовжуємо нашу контрнаступальну кампанію. Зараз деякі погодні умови, я маю на увазі дощ, сповільнюють нас. Але ми використовуємо тактику крок за кроком повертати наші села, метри і кілометри, і ми будемо продовжувати робити це”, – зазначив міністр.

Резніков вважає, що окупанти не ризикнуть проводити вуличні бої в Херсоні, тому що ЗСУ контролюють мости через Дніпро, якими росіяни могли б відступити.

“Ми контролюємо всі мости через Дніпро, використовуючи такі американські комплекси, як-от HIMARS, а також інші РСЗВ, як-от M270, артилерію 155-мм калібру – все це сучасні системи стандарту НАТО, як-от M777 зі США. Для них залишатися в Херсоні – це реальний ризик, тому що в них не буде можливості втекти, як вони зробили на Харківському напрямку, наприклад в Ізюмі та інших містах”, – повідомив він.

Нагадаємо, у населеному пункті Каїри Херсонської області внаслідок удару ЗСУ знищено 30 окупантів, а під завалами залишилось понад сто військовослужбовців противника. Глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що усі істинно віруючі повинні стати на боротьбу проти “сатанізму” і назвав цю боротьбу джихадом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE