Politerno > Україна і світ > ФГВ продав офіс банку “Аркада” в центрі Києва дочкам Злочевського за $700 за кв метр

ФГВ продав офіс банку “Аркада” в центрі Києва дочкам Злочевського за $700 за кв метр

  • 12 Листопада, 2022
  • 1181 Переглядів
  • 0

Компанія дочок колишнього соратника Януковича Миколи Злочевського придбала на аукціоні офіс збанкрутілого банку «Аркада» за 351 млн грн.

Отже, Фонд гарантування вкладів 10 жовтня провів аукціон із продажу майнових прав на офіс збанкрутілого банку «Аркада» в центрі Києва. 

Стартова ціна становила 971 млн. грн. В аукціоні перемогла компанія дочок Миколи Злочевського, ТОВ «Системойлінженерінг», яка запропонувала за об’єкт 351 млн. грн. Таким чином, вартість одного квадратного метра будівлі становила $700.

За даними «Прозорро.Продажі», поточний статус аукціону — «очікується підписання договору».

Як зазначає видання ZN.UA, навіть під час війни квадратний метр у недобудованому «Аркадою» ж панельному ЖК на узбіччі Харківського масиву досі, за відсутності попиту та забудовника, коштує майже $2000. Що стосується комерційної нерухомості в центрі столиці, то і зараз, без ринку, немає пропозицій нижче $3500 за метр.

 «Системойлінженеринг» належить кіпрській фірмі «Ділоретіо Холдінгз», власниками якої є інші кіпрські контори – «Сермінара Лімітед» та «Гласімо Лімітед» дочок відомого бізнесмена Миколи Злочевського. Кінцевою бенефіціаркою першої компанії є Карина Злочевська, а другою – Ганна Злочевська.

Довідково: Це була вже 27-ма спроба продати офісний центр площею у 14 000 кв м та земельною ділянкою 50 соток у центрі Києва, поруч з верхнім виходом станції метро «Хрещатик» та неподалік від Кабміну і Офісу президента. Але жодна з них не була вдалою, оскільки за об’єктом тягнувся шлейф судових спорів та було відомо про інтерес Злочевського до об’єкту, зазначає видання.

Банк «Аркада» було визнано неплатоспроможнім улітку 2020 року, а його майно опинилося у Фонді гарантування вкладів, який уповноважений його продати, аби компенсувати завдані збитки. 

Будівля на Ольгинській, головний актив банку, до фонду потрапила не одразу. Напередодні ліквідації з банку її вивели (як заставу за кредитом), переоформивши права власності на Олега Неліна, який, у свою чергу, передав будівлю в іпотеку Тарасові Будейному. Обидва працюють у компаніях, пов’язаних із Злочевським.

На дочок Злочевський раніше переписав і 13 видобувних компаній із «Burisma Group». Наразі він в ОАЕ ховається від розшуку у кримінальних справах НАБУ.

Дана спроба продати офісний центр площею 14 тис. кв. м стала 27 за рахунком.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр оприлюднила фото та прізвища українських командирів, які керують контрнаступом на півдні.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE