Politerno > Україна і світ > Злочевський переписав свій бізнес на дочок і поглинає інші активи з орбіти Burisma, АМКУ мовчить

Злочевський переписав свій бізнес на дочок і поглинає інші активи з орбіти Burisma, АМКУ мовчить

  • 16 Серпня, 2021
  • 880 Переглядів
  • 0

Антимонопольний комітет України дозволив ТОВ “Промислова компанія “Газвидобування” Анни та Карини Злочевських сконцентрувати понад 50% в ТОВ “Техногазіндустрія”.

Згідно з повідомленням АМКУ, дозвіл видано за підсумками засідання комітету в четвер.

 


За даними “Геоінформ України”, “Техногазіндустрія” володіє трьома спеціальними дозволами на користування надрами на Осколоновську, Кряківську і Східновергунську нафтогазові площі (всі – Луганська обл.).

ГО «Промислова компанія «Газвидобування» належить кіпрському офшору Diloretio Holdings Ltd записаному на Анну і Карину Злочевських.

Як повідомлялося, згідно з моніторингом агентства “Інтерфакс-Україна” бенефіціарами всіх ключових компаній групи Burisma Злочевського, яка здійснює розвідку, видобуток, виконання сервісних послуг і реалізацію вуглеводнів, стали його дочки Анна і Карина.

Вони, зокрема, стали бенефіціарами “Еско-Північ”, “Куб-Газ”, “Парі”, “Перша українська нафтогазова компанія”, “Сістемойлінжінірінг”, “Надрагаз”, “Алдеа-Україна”, “Бурізма Сервіс”, ” Технокомсервіс “,” Надрагазвидобування”,”Газойлінвест”, “Геоюніт” і “Нафтогазопромислова геологія”.

З початку 2021 роки не оновлюються і не працюють веб-сайт і Facebook-сторінка Burisma, яка об’єднувала всі вищевказані компанії.

Burisma видобуває близько 1 млрд куб. м газу в рік. У Злочевського сподіваються, що шляхом ряду перепродажів прав на спецдозволи, вони отримають більше перспектив у суді, якщо РНБО вирішить їх забрати, як отримані на позаконкурсній основі.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості, яку уклали з фігуранткою справи щодо спроби підкупу керівників антикорупційних органів.

Державна служба геології та надр позбавила Group DF Дмитра Фірташа спецдозволу на користування надрами Селищанского родовища титанових руд через кримінальне провадження проти олігарха щодо фінансування тероризму, дозвіл передали державній ОГХК.

Рада нацбезпеки і оборони України запровадила “повний комплект” санкцій проти Дмитра Фірташа і Павла Фукса.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE