Politerno > Україна і світ > Лукашенко досі переконаний, що не є маріонеткою Путіна

Лукашенко досі переконаний, що не є маріонеткою Путіна

  • 16 Грудня, 2022
  • 435 Переглядів
  • 0

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко все ще вважає, що саме він керує країною, яка де-факто окупована Росією.

Підконтрольний Лукашенку Telegram-канал “Пул первого” передав слова диктатор:

“Я бачу, зараз нагнітається ситуація. Особливо після цих масштабних переговорів усі будуть говорити, що все: уже в Білорусі немає влади, тут уже росіяни пішки ходять і керують країною. Ще раз хочу наголосити на цій особливості: ніхто, крім нас, Білоруссю не керує. Це наші функції за Конституцією, і моя зокрема. Ми реалізовуємо ці функції”.

Самопроголошений президент додав, що нібито “суверенітет і незалежність Білорусі непорушні” і що “Білорусь ніколи не буде ворогом Росії”.

Довідково: Росія фактично окупувала Білорусь – Путін використовує територію РБ для розміщення своїх військ, нанесення ударів по Україні, лікування поранених військових. Сам Лукашенко фактично став маріонеткою Путіна – він підтримує всі його дії, постійно говорить про “союзну державу” і транслює наративи Кремля про війну проти України, перемовини із Зеленським, нібито загрозу від колективного Заходу чи НАТО.

При цьому білоруські війська поки що відкрито не воюють проти України.

Нагадаємо, країна-терорист РФ 16 грудня здійснила масовану атаку понад 60 ракетами, щоб роззосередити увагу протиповітряної оборони України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE