Politerno > Україна і світ > “Успіхи” РФ ціною великих втрат не змінять хід війни, – речник Держдепу

“Успіхи” РФ ціною великих втрат не змінять хід війни, – речник Держдепу

  • 13 Січня, 2023
  • 356 Переглядів
  • 0

Тактичне просування росіян на фронті не зможе змінити стратегічний провал РФ та хід війни у цілому.

Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на речника Державного департаменту Сполучених Штатів Неда Прайса, який прокоментував перебіг боїв у Соледарі.

"По-перше, причина, чому запекла битва за таке місто, як Соледар – місто з приблизно 10 тисячами мешканців, принаймні до війни – потрапляє в заголовки, полягає в можливості (і вона не підтверджена), що росіяни досягають або, принаймні, претендують на додаткові здобутки ціною великих втрат", - сказав Прайс.

Речник Держдепу вказав на те що захоплення російськими військами нових територій, попри великі втрати – це те, про що "ми не чули протягом досить тривалого часу". Він пояснив це ефективністю контрнаступу України, який почався минулого року.

При цьому, за його словами, будь-який "успіх" росіян ціною великих втрат не компенсує стратегічний провал, хоча запеклі бої на Донбасі триватимуть і будуть супроводжуватися успіхами та поразками для обох сторін.

"Будь-який подальший успіх Росії, навіть такою великою ціною у вигляді втрат особового складу та обладнання, ніколи не зможе змінити хід цієї війни. Жодне тактичне просування не зможе змінити стратегічний провал, з яким президент Путін і його війська зіткнулися з перших днів цієї війни, і стратегічну невдачу, яка лише посилилася ефективним контрнаступом України", - підкреслив Прайс.

Нагадаємо, нещодавні заяви і дії США та європейських країн щодо постачання “Патріотів” і танків свідчать про початок підготовки України до відбиття можливого нового наступу Росії взимку чи навесні і майбутніх контратак ЗСУ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE