Politerno > Україна і світ > Повітряна тривога тривала понад 4 години, є влучання і жертви, ППО збила блізько 20 ракет

Повітряна тривога тривала понад 4 години, є влучання і жертви, ППО збила блізько 20 ракет

  • 26 Січня, 2023
  • 416 Переглядів
  • 0

Повітряна тривога в України 26 січня тривала понад 4 години, росіяни випустили по мирних містах кілька десятків ракет, є влучання у кількох областях і загиблий у Києві.  

О 12:06 сирени перестали лунати у Вінницькій області, за кілька хвилин тривоги скасували майже по всій Україні.  

Наразі сирени ще лунають у Миколаївській та Херсонській областях.

Вранці 26 січня Росія завдала масованого ракетного удару по території України – за попередніми даними, стратегічні бомбардувальники Ту-95 з Мурманської області РФ випустили понад 30 ракет. Близько 20 ракет збили над Київською областю.

“Близько шести Ту-95 попередньо з району Мурманської області вилетіли і зробили пуски ракет. Очікуємо понад 30 ракет, які вже почали з’являтися у різних областях. Працює протиповітряна оборона. Так, були вибухи у кількох областях, зокрема, на Вінниччині. Зрозуміло, що потрібно залишатися в укриттях”, – зазначив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі національного марафону.

“Ворог випустив в напрямку Києва понад 15 крилатих ракет. Завдяки відмінній роботі ППО усі повітряні цілі були збиті! Проте небезпека повітряних ударів не минула. Перебувайте в укриттях до завершення тривоги”, – повідомив начальник КМВА Сергій Попко.

У результаті атаки є руйнування у Києві, Одеській та Вінницькій областях. Також у столиці одна людина загинула та ще 2 отримали поранення. 

Нагадаємо, Венеційська комісія відмовилась від призначення членів до Дорадчої групи експертів, яка має брати участь у відборі суддів Конституційного суду України, до виконання власних рекомендацій із виправлення відповідного закону.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE