Politerno > Україна і світ > Військові об’єкти Ірану атакували дрони-камікадзе. ВІДЕО

Військові об’єкти Ірану атакували дрони-камікадзе. ВІДЕО

  • 29 Січня, 2023
  • 573 Переглядів
  • 0

В іранському місті Ісфахан безпілотники атакували завод Міністерства оборони, який спеціалізується на виробництві боєприпасів.

Про це повідомило іранське видання Iribnews.

Як повідомляє видання, вибух стався на одному з центрів виробництва боєприпасів Міністерства оборони Ірану.

У заяві іранського МО інцидент названо «невдалою атакою» і не покладено відповідальність на жодну конкретну країну чи групу, передає Al Arabia.

“Увечері 28 січня, близько 23:30, був здійснений “невдалий” обстріл з використанням (БПЛА) одного з цехових комплексів Міноборони, і на щастя … один з (БПЛА) був уражений … ППО.  А двоє інших потрапили в оборонні пастки і підірвалися”, – цитує видання міністерство країни.  У відомстві очікувано атаку називають “невдалою”, кажуть, що вона  не призвела до людських жертв і завдала “незначних” пошкоджень.

За словами заступника з питань політичної безпеки очільника Ісфахана Мохаммад-Реза Джан Нішарі, на завод була здійснена невдала атака безпілотників.  

“Завдяки прогнозам і оборонним заходам, які були підготовлені заздалегідь, один з безпілотників був уражений засобами протиповітряної оборони та збитий, а два інших потрапили в оборонні пастки та знищені”, – заявив він. 

Чиновник повідомив, що внаслідок повітряної атаки було завдано незначних пошкоджень даху заводу, обійшлося без жертв, при цьому центр не виведено з ладу.

Він також розповів, що силові структури країни проводять дії зі встановлення осіб, причетних до атаки на завод.

Проте за повідомленнями очевидців і на відео видно справжні вибухи на заводі. Деякі користувачі Twitter повідомляють, що фабрика в Ісфахані виготовляла боєголовки для безпілотників-камікадзе Shahed, який Іран постачає Росії для атак в Україні, пише iranintl.com.

За деякими даними, протиповітряна оборона традиційної армії Ірану та КВІР приведена в стан підвищеної готовності.

Також є відеозаписи та повідомлення про вибухи та пожежу в Кереджі на захід від Тегерана та на фабриці поблизу Тебріза, столиці провінції Східний Азербайджан. У дописі в соціальних мережах групи протестувальників у південно-західній провінції Хузестан повідомляється про вибух у Дезфулі.

Також у звіті нового агентства Fars, пов’язаного з Революційною гвардією, йдеться про «жахливу пожежу» на фабриці поблизу Тебрізу. Деякі користувачі Twitter кажуть, що фабрика використовується КВІР. В іншому повідомленні говориться, що на авіабазі Ножех у Хамадані лунали сирени повітряної тривоги.

Пожежа в Тебрізі на промисловому майданчику близько опівночі з суботи на неділю

Атаки відбулися на тлі посилення напруженості із заклятим ворогом Ірану Ізраїлем через ядерну програму Тегерана. Ізраїль заявляє, що Іран прагне створити ядерну зброю. Тегеран це заперечує.

Ізраїль давно погрожував військовими діями проти Ірану, якщо непрямі переговори між Вашингтоном і Тегераном не зможуть врятувати ядерний пакт 2015 року.

Атаки співпали і з візитом в Ізраїль директора ЦРУ Вільяма Бернса, наступного тижня країну відвідає держсекретар США Ентоні Блінкен.

Нагадаємо, за даним голови правління Центру протидії корупції Віталія Шабуніна, міністр оборони Олексій Резніков продовжує захищати очевидну схему, розповідаючи про “технічну помилку” в ціні яєць, і вирішив приховати ціни на продукти харчування в усіх доступних контрактах.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE