Politerno > Україна і світ > Міноборони вирішило приховати ціни на продукти харчування в усіх доступних контрактах – Шабунін

Міноборони вирішило приховати ціни на продукти харчування в усіх доступних контрактах – Шабунін

  • 28 Січня, 2023
  • 821 Переглядів
  • 0

Міністр оборони Олексій Резніков продовжує захищати очевидну схему, розповідаючи про “технічну помилку” в ціні яєць, і вирішив приховати ціни на продукти харчування в усіх доступних контрактах.

Про це у Facebook повідомив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

“Підібʼємо проміжні підсумки першого публічного корупційного скандалу Міноборони. Першого, але вже очевидно, що не останнього. Проміжні – бо ця історія лише почалася.

Якби Резніков визнав проблему і одразу звільнив профільного заступника, скандал було би вичерпано. Натомість міністр продовжує захищати очевидну схему, розповідаючи про “технічну помилку” в ціні яєць.

Щоправда під тиском доказів (наприклад, втричі менших цін в аналогічних закупівлях ДПСУ) міністр таки визнав, що “технічних помилок” в цінах було значно більше (наприклад, в картоплі, капусті, буряку, курятині і т.д.). https://bit.ly/3RfZSeZ

До речі, доказів того, що завищені ціни було виправлено, Резніков НЕ надав ані журналістам, ані депутатам. https://bit.ly/3Y2avo2

Але і це ще не все. Знаєте, яким чином міністр оборони вирішив погасити цей і уникнути наступних скандалів? Тримайтеся.

Відомство Резнікова вирішило тупо сховати ціни на продукти харчування в усіх доступних контрактах! Я не жартую.

Міноборони збирається перейти на закупівлю якихось «раціонів». Тобто взагалі прибрати з контрактів ціну продуктів. Інформацію про ціни заберуть навіть з видаткових накладних на рівні військових частин. https://bit.ly/3Hf7x8L

Останнє Резніков робить, щоб через ці накладні 1) ми знову не засвітили корупційну маржу Міноборони 2) не дратувати цінами військових.

Нижче перелік ключових західних медіа, які висвітлювали цей корупційний скандал. Наступний скандал розійдеться ще ширше.

Отже, закупівлю Резніковим їжі для солдат за завищеними цінами висвітлили, зокрема: The Economist, The New York Times, The Guardian, Le Monde, AFP, The Independent, Reuters, POLITICO, Le Figaro, BBC, Süddeutsche Zeitung, Die Zeit і багато інших західних медіа”, – зазначив Шабунін.

Нагадаємо, у США створено інститут моніторингу та розслідування незаконних дій шахраїв і корупціонерів, які використовують допомогу американського народу Україні під час повномасштабного вторгнення Росії.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE