Politerno > Україна і світ > За добу росіяни здійснили чотири ракетних удари та 40 обстрілів із РСЗВ – зведення

За добу росіяни здійснили чотири ракетних удари та 40 обстрілів із РСЗВ – зведення

  • 5 Лютого, 2023
  • 353 Переглядів
  • 0

Ворог намагається вести наступ на п’яти напрямках фронту на сході Україні, повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в неділю, 5 лютого.

«Росіяни продовжують проводити перегрупування на окремих напрямках. Основні зусилля зосереджують на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках», – зазначають у Генштабі ЗСУ.

Також, за інформацією українських військових, протягом доби армія РФ завдала чотирьох ракетних ударів, два із яких по цивільній інфраструктурі Харкова. Близько 8:20 російські військові завдали ракетного удару по Київському району Харкова, внаслідок чого сильно постраждала будівля Харківського національного університету міського господарства імені О. М. Бекетова.

Отримав поранення охоронець.

Інша ворожа ракета влучила поблизу житлового будинку.

Постраждали ще четверо мешканців: 58-річний чоловік, дві жінки віком 54 років та 83-річна жінка.

«Ще дві російських ракети прилетіли по Дружківці Донецької області. Там пошкоджено чотири багатоповерхівки і дитячий садочок, четверо людей отримали поранення різного ступеню тяжкості», – наголошує Генштаб ЗСУ.

Відомо, що окупанти здійснили понад 40 обстрілів із РСЗВ, зокрема, по цивільних об’єктах Херсона. Снаряди армії РФ пошкодили житлові будинки, є загиблі та поранені, уточнили в ЗСУ.

“Внаслідок обстрілу в двоповерховому приміщенні навчального закладу на першому поверсі виникла пожежа на площі близько 100 метрів квадратних. 14 рятувальників за допомогою двох одиниць техніки оперативно ліквідували пожежу”, – йдеться в повідомленні ДСНС України.

Жертв та постраждалих внаслідок обстрілів, на щастя, немає.

«Окупанти продовжують залучати медичний персонал з Росії через масштабні втрати в Україні. Так, у Покровському Луганської області, на території місцевої амбулаторії, вони розгорнули польовий шпиталь з російським медичним персоналом та хірургами», – підсумували в Генштабі.

Нагадаємо, Українські спецпризначенці, члени батальйону “Братство”, завдають ударів по Росії на її території.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE