Politerno > Україна і світ > Воллес заявив, що Британія не буде негайно постачати винищувачі Україні

Воллес заявив, що Британія не буде негайно постачати винищувачі Україні

  • 9 Лютого, 2023
  • 527 Переглядів
  • 0
Бен Воллес

Міністр оборони Британії Бен Воллес виключив швидке надання Україні винищувачів.

Про це він сказав у інтерв’ю BBC, повідомляє “Європейська правда”.

Воллес підкреслив, що постачання літаків потенційно може зайняти місяці. Він зазначив, що замість цього Велика Британія зосереджена на використанні альтернативного забезпечення повітряної оборони України.

Виступаючи на конференції в Римі, Воллес сказав, що повітряна підтримка і підтримка рухомих військ може бути забезпечена за допомогою ракет дальнього радіусу дії і безпілотних літальних апаратів.

Він зазначив, що було б “більш реалістично і продуктивно” передбачити, що Британія надасть Україні літаки в довгостроковій перспективі для забезпечення її безпеки після завершення війни з Росією.

“Це не звичайний випадок буксирування літака до кордону. Британія знає, що потрібно Україні, і дуже рада допомогти багатьма способами, намагаючись досягти ефекту. Такого ж ефекту можна досягти, але потенційно в інший спосіб – і не витрачаючи на це місяці”, – сказав він.

Воллес підкреслив, що його обов’язок – забезпечити Велику Британію і НАТО літаками, необхідними для їхньої оборони.

Він також відкинув пропозиції колишнього прем’єр-міністра Бориса Джонсона про надання Україні 100 бойових літаків “Тайфун”. 

За його словами, “Тайфуни” виробляються коаліцією різних країн, і для того, щоб відправити їх в Україну, потрібен їхній дозвіл. Він додав, що “Тайфуни” обладнані лише для бою в повітрі і не придатні для наземної атаки.

Нагадаємо, у війні проти України Росія втратила 1688 танків – це лише документально підтвержені втрати техніки. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE