Politerno > Україна і світ > Британія не надсилатиме в Україну винищувачі у найближчі місяці чи навіть роки – Воллес

Британія не надсилатиме в Україну винищувачі у найближчі місяці чи навіть роки – Воллес

  • 15 Лютого, 2023
  • 346 Переглядів
  • 0

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що найближчим часом Лондон не надаватиме винищувачі Україні, а зосередиться на тому, щоб Київ міг захистити себе в довгостроковій перспективі.

Як пише “Європейська правда”, про це він заявив в ефірі BBC.

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський закликав західних союзників надати винищувачі та зброю для війни проти Росії.

“Я не думаю, що в найближчі кілька місяців або навіть років ми обов’язково передамо винищувачі”, – сказав Воллес, посилаючись на практичні питання.

“Ми повинні планувати не лише боротьбу на даний момент, де ми допомагаємо Україні відбивати незаконне вторгнення Росії, але ми повинні допомагати Україні з її довгостроковою стійкістю”, – додав він.

“Зараз питання полягає в тому, як ми можемо допомогти Україні допомогти самій собі і зібрати достатньо, щоб унеможливити просування Росії”, – каже міністр.

Воллес зазначив, що якщо уряд подарує Україні винищувачі, він також повинен буде надати близько 200 військовослужбовців ВПС.

Нагадаємо, внаслідок удару по Покровську Донецької області 15 лютого була пошкоджена багатоповерхівка, відомо про 12 поранених і одного загиблого.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE