Politerno > Україна і світ > Після корупційного скандалу із закупівлями в МО НАЗК створює управління для сектору безпеки і оборони 

Після корупційного скандалу із закупівлями в МО НАЗК створює управління для сектору безпеки і оборони 

  • 18 Лютого, 2023
  • 370 Переглядів
  • 0

Цього тижня керівник НАЗК Олександр Новіков підпише наказ про створення окремого управління, яке займатиметься розбудовою доброчесності у сфері безпеки і оборони.

Про це Новіков повідомив у інтерв’ю ZN.UA.

«НАЗК у межах своїх повноважень робить усе, аби державна система запобігання корупції була саморегульованою. Проте війна народжує додаткові виклики доброчесності та справедливості, пов’язані з обмеженням доступу громадян до інформації. Саме тому для нас зараз ключовою є розбудова внутрішніх підрозділів запобігання корупції в органах влади, насамперед у секторі безпеки і оборони», – сказав Новіков.

Кілька днів тому Новіков призначив нового заступника, Ярослава Любченка (екскерівник юридичного департаменту НАЗК), пріоритетом діяльності якого стане розбудова доброчесності у сфері безпеки та оборони, забезпечення всіх керівників центральних органів виконавчої влади (ЦОВВ) системними матеріалами, щоб налагодити роботу антикорупційних підрозділів. 

«Ми розуміємо, як це зробити. І зараз є запит безпосередньо від міністра оборони – допомогти йому з розбудовою доброчесності в міністерстві», – зазначив Новіков.

Нагадаємо, внаслідок ранкового ракетного удару по Хмельницькому пошкоджені десять цивільних багатоповерхівок, поранені двоє людей.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE