Politerno > Україна і світ > На Волині слідом за Рівненщиною заборонили УПЦ МП

На Волині слідом за Рівненщиною заборонили УПЦ МП

  • 11 Квітня, 2023
  • 575 Переглядів
  • 0

Волинська обласна рада на позачерговій сесії 11 квітня заборонила діяльність УПЦ Московського патріархату в області.

Про це повідомили перший заступник голови облради Юрій Поліщук у Facebook, ІА “Конкурент”, та Суспільне.

Рішення підтримали усі 54 депутати.

Також рада рекомендувала Волинській ОВА розірвати договір оренди на комплекс споруд з релігійною організацією “Святогорський Успенський Зимненський Ставропігіальний жіночий монастир Волинської області” й відповідні договори з іншими релігійними громадами УПЦ МП, що користуються храмами, які є пам’ятками архітектури.

Також депутати підтримали текст звернення до вірян УПЦ МП із закликом розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою.

В облраді наголосили, що припинення діяльності московських церков на Волині – це стратегічне питання, бо “керівництво цієї організації вже давно має російські паспорти”.  

10 квітня Рівненська обласна рада проголосувала за заборону діяльності УПЦ МП на Рівненщині, а в самому Рівному депутати припинили право користування земельними ділянками на території громади, які використовує УПЦ МП.

На позачерговій сесії Рівненської облради заборону Української православної церкви Московського патріархату підтримали 55 обранців із 55 присутніх в залі.

Крім того облрада скасувала рішення депутатів 1991 та 92 років, що стосуються діяльності релігійних організацій Московського патріархату стосовно передачі їм у користування культових будівель.

Нагадаємо, Рада провалила законопроєкт, який дозволяє зупинити дерибан державних с/г земель.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE