Politerno > Україна і світ > Словаччина призупиняє імпорт українського зерна

Словаччина призупиняє імпорт українського зерна

  • 17 Квітня, 2023
  • 451 Переглядів
  • 0

Словаччина призупиняє імпорт зерна та низки інших продуктів з України.

Про це прем’єр-міністр Словаччини Едуард Гегер написав у Facebook.

“Словаччина призупинить імпорт зернових та інших продуктів з України”, – зазначив Гегер.

За його словами, 17 квітня відбудеться засідання робочої групи з цієї теми. Гегер пообіцяв повідомити про результати зустрічі пізніше.

13 квітня Міністерство сільського господарства Словаччини розпорядилось заборонити обробку імпортованого з України зерна, а також продаж продукції з українських зернових на внутрішньому ринку.

15 квітня уряд Польщі вирішив заборонити імпорт зерна та іншої сільськогосподарської продукції з України до 30 червня, щоб захистити польський аграрний сектор. 16 квітня Угорщина також оголосила про тимчасову заборону імпорту зернових та олійних культур з України.

При цьому повідомлялося, що міністри сільського господарства України та Польщі у понеділок зустрінуться на території Польщі для підписання угоди щодо подальшого експорту українського зерна, що спричиняє значне невдоволення польських фермерів.

Нагадаємо, протягом минулої доби окупанти завдали 25 ракетних ударів із ЗРК С-300 по мирних містах Запоріжжя, Комишуваха Запорізької області та Снігурівка на Миколаївщині, а також 28 авіаційних ударів. Здійснено 4 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та цивільній інфраструктурі населених пунктів. Є загиблі та поранені серед цивільного населення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE