Politerno > Україна і світ > Україна може захопити маленькі міста Росії, — командир “Азова” Кротевич

Україна може захопити маленькі міста Росії, — командир “Азова” Кротевич

  • 26 Квітня, 2023
  • 1180 Переглядів
  • 0

За словами в.о. командира бригади “Азов” Богдана Кротевича, в ході майбутнього контрнаступу Україна може використати тактику чеченських військ під час Першої російсько-чеченської війни. 

Україна може захопити невеликі російські міста під час контрнаступальної операції. Таку думку озвучив в.о. командира бригади “Азов” Богдан Кротевич в інтерв’ю виданню The Washington Post 26 квітня.

У такий спосіб боєць прокоментував майбутній контрнаступ Збройних Сил України. Богдан Кротевич згадав Першу російсько-чеченську війну, коли війська Чечні почали реалізовувати у життя стратегію захоплення маленьких міст РФ. Вони використовувалися потім як важіль тиску на Кремль, тому військовий зазначив, що Україна могла б зробити те саме.

За його словами, у майбутніх боях “Азов” спиратиметься на випробування 2022 року.

“Наш досвід “Азовсталі” говорить нам про те, що немає ситуацій без виходу. Більшість передбачала, що війна швидко закінчиться, чи хтось інший виграє її для нас. Цього не сталося. Отже, ми намагаємося пояснити громадянському населенню країни, що вони нам потрібні, щоб допомогти нам звільнити території”, — каже боєць, розповідаючи про майбутні бої на тлі випробувань 2022 року.

Богдан Кротевич був серед тих бійців бригади “Азов”, яких російські окупанти взяли в полон та декілька місяців тримали у фільтраційному центрі. Пізніше його посадили в одиночну камеру під Москвою на чотири місяці, а вже у вересні в межах великого обміну за посередництва Туреччини та Саудівської Аравії відпустили. За два тижні після повернення в Україну Кротевич повернувся до підрозділу.

Довідково: 11 грудня 1994 року підрозділи Міністерства оборони і Міністерства внутрішніх справ Росії увійшли на територію Чечні, наступаючи по трьох напрямках — дві групи з північної Осетії і одна з Дагестану. Почалася Перша російсько-чеченська війна. Вона закінчилася "мирним договором" в Хасав'юрті влітку 1996 року, а фактично — визнанням незалежності Чечні і капітуляцією Москви. Російська армія втратила близько 15 тисяч солдатів загиблими, 2-3 тисячі осіб залишилися з інвалідністю.

Нагадаємо, головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі запевнив, що Київ вчасно отримає обіцяну техніку для контрнаступу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE