Politerno > Україна і світ > Держдеп США повідомив Москву, що тримає розгорнутими 1 419 ядерних боєголовок

Держдеп США повідомив Москву, що тримає розгорнутими 1 419 ядерних боєголовок

  • 16 Травня, 2023
  • 537 Переглядів
  • 0

Попри те, що президент РФ Владімір Путін призупинив участь у Договорі про скорочення наступальних озброєнь, Держдеп США оприлюднив дані про розгорнуті у країні ядерні сили.

Про це повідомляє повідомляє Bloomberg.  

«США продовжать традицію прозорості, незважаючи на передбачуване призупинення Росією дії нового СНО», – йдеться в заяві Державного департаменту із посиланням на підписаний у 2010 році договір, який обмежував кількість ядерних боєголовок, які Росія та США можуть розгорнути в будь-який момент часу. 

Згідно з декларацією, Вашингтон наразі має 1 419 боєголовок, розміщених на 662 ракетах наземного і підводного базування, а також важких бомбардувальниках. Це в межах ліміту в 1550 боєголовок на 700 одиницях техніки. 

«США продовжують розглядати прозорість серед ядерних держав як надзвичайно цінну для зменшення ймовірності неправильного сприйняття, прорахунків і дорогої конкуренції у сфері озброєнь», – йдеться в заяві США. – «Такі заходи особливо важливі в періоди високої напруженості».

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру в отримані хабаря голові Верховного суду Всеволоду Князєву та його спільнику адвокату Олегу Горецькому.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE