Politerno > Україна і світ > Князєву оголосили підозру, НАБУ оприлюднило докази, названо прізвище затриманого адвоката

Князєву оголосили підозру, НАБУ оприлюднило докази, названо прізвище затриманого адвоката

  • 16 Травня, 2023
  • 613 Переглядів
  • 0

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру в отримані хабаря голові Верховного суду Всеволоду Князєву та його спільнику адвокату Олегу Горецькому.

Про це САП повідомила у Telegram.

Повідомляється, що 16 травня керівник САП Олександр Клименко особисто повідомив про підозру Князєву та Горецькому, яких викрито на отриманні 2,7 млн доларів хабаря. У прокуратурі не кажуть ім’я адвоката, але “Українська правда” дізналася його від своїх джерел.

Їхні дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу (Одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою).

Наразі вирішується питання про звернення до Вищої ради правосуддя та Вищого антикорупційного суду.

Своєю чергою НАБУ оприлюднило частину аудіодоказів у справі затриманого при отриманні хабаря ексголови Верховного суду Всеволода Князєва.

Як зазначають у НАБУ, на оприлюднених частинах розмов зафіксовано:

  • встановлення контакту між адвокатом та акціонером групи “Фінанси і кредит” (початок березня 2023 року)

  • комунікація щодо необхідності передачі коштів (березень – квітень)

  • планування розмови адвоката з головою ВС Князєвим

  • комунікацію між акціонером і адвокатом

  • звірку між акціонером і адвокатом щодо переданої неправомірної вигоди.

  • комунікацію щодо розміщення переданих коштів у банківській ячейці

  • розмову глави ВС з довіреною особою щодо отриманої частини хабаря

  • передачу другої частини хабаря Князєву

 

 

За даними джерела УП в антикорупційних органах, разом з Князєвим був затриманий адвокат Олег Горецький. Саме його адвокатська фірма, за твердженням слідства, була “бек-офісом”.

Організатором незаконного корупційного угруповання правоохоронці наразі вважають Князєва.

Антикорупційні органи заявляють, що  отримали інформацію  про існування злочинного угруповування у сфері судової гілки влади та її вищого керівництва. Детективи НАБУ реалізували операцію під прикриттям. Завдяки оперативному проникненню в злочинне угруповання вдалося викрити та задокументувати низку епізодів діяльності злочинної організації.

Зокрема, внаслідок проведеного комплексу оперативно-технічних заходів Бюро здобуло інформацію про контакти бізнесмена-власника групи “Фінанси і кредит” з одним із адвокатів-керівником адвокатського обʼєднання. Під час розслідування з’ясувалося, що адвокатське об’єднання використовувалося для маскування злочинної діяльності. Під виглядом адвокатських послуг та юридичного супроводу, учасники угруповання домовлялися із суддями про ухвалення рішень в інтересах їхніх “клієнтів” (фізичних або юридичних осіб) за певну “винагороду”.

Адвокат виступив посередником в передачі незаконної винагороди керівництву Верховного суду для подальшого ухвалення судового рішення в інтересах бізнесмена.

Раніше 16 травня Пленум Верховного суду висловив недовіру голові ВС Всеволоду Князєву, через що той втрачає посаду. 

Нагадаємо, Україна вже почала використовувати далекобійні ракети Storm Shadow, отримані від Великої Британії, для ударів по російських цілях.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE