Politerno > Україна і світ > Окупанти обстріляли евакуацію з лівобережжя Херсонщини: 3 загиблих, 23 травмованих

Окупанти обстріляли евакуацію з лівобережжя Херсонщини: 3 загиблих, 23 травмованих

  • 11 Червня, 2023
  • 370 Переглядів
  • 0

Російські загарбники обстріляли човен із цивільними, які евакуювалися з окупованого лівого берега Херсонщини, внаслідок чого 3 людей загинули й 23 травмовано.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

“Армія РФ атакувала човен з цивільними, які евакуювалися з лівого берега на Херсонщині.

Вони відкрили вогонь у спини цивільним. Шестеро людей отримали поранення.

 

Вони дісталися до Херсона та були шпиталізовані до медзакладу. Лікарі борються за життя поранених”, – зазначив голова ОП Андрій Єрмак у Telegram.

Пізніше голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що через обстріл човна, яким евакуювалися люди з лівого берега, троє мирних людей загинули, ще десятеро дістали поранення, серед них двоє правоохоронців.

“74-річний чоловік, коли ворог відкрив вогонь, власним тілом прикрив жінку. Росіяни розстріляли його в спину. Від отриманих поранень він загинув, лікарі не встигли йому допомогти”, – повідомив голова ОВА.

ВІДЕО ДНЯ
 

У Нацполіції повідомили, що з лівого берега Херсонщини вдалося евакуювати 21 людину.

“21 людина ледь вибралася зі смертельної водяної пастки на окупованому лівобережжі. Практично всі – люди похилого віку, маломобільні. Це був великий ризик, але ми не могли залишити людей напризволяще. В результаті – підступний обстріл у спину. Троє загиблих цивільних. Десятеро людей травмовані”, – йдеться в повідомленні.

Херсонська обласна прокуратура повідомила, що 11 червня російські військові обстріляли цивільне населення під час проведення евакуаційних заходів з підтоплених населених пунктів тимчасово окупованої лівобережної частини Херсонщини. Внаслідок цього троє людей загинуло й щонайменше 23 людини травмовано. Дані уточнюються.

Нагадаємо, за словами речника Повітряних сил полковник Юрій Ігната, наявність достатньої кількості ОТРК “Грім 2” (“Сапсан”) на озброєнні в України, ймовірно, могла б завадити Росії наважитись на окупацію українських територій.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE