Politerno > Україна і світ > З Туреччини повернулися захисники “Азовсталі” – РФ звинуватила Туреччину й Україну в порушенні домовленостей

З Туреччини повернулися захисники “Азовсталі” – РФ звинуватила Туреччину й Україну в порушенні домовленостей

  • 8 Липня, 2023
  • 1797 Переглядів
  • 0

П’ятеро командирів з “Азовсталі” були повернуті в Україну у суботу за результатами переговорів із Туреччиною.

Про це повідомляється на сайті президента.

“За результатами переговорів із турецькою стороною Україна повернула на батьківщину військових – захисників “Азовсталі”: командира окремого загону спеціального призначення Національної гвардії “Азов” Героя України Дениса Прокопенка, його заступника Святослава Паламаря, виконувача обов’язків командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергія Волинського, старшого офіцера “Азова” Олега Хоменка та командира 12-ї бригади Нацгвардії Дениса Шлегу”, – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що президент Володимир Зеленський зустрів захисників в аеропорту Стамбула та привітав їх із поверненням.

“Вітаю вас! Ви – наші герої. Дуже радий вашому поверненню на батьківщину. Слава Україні!” – сказав він.

На борту літака Зеленський поспілкувався із захисниками “Азовсталі” та подякував за їхню мужність та стійкість.

Прессекретар російського диктатора Дмитро Пєсков звинуватив Україну і Туреччину в порушенні домовленостей через повернення на батьківщину п’ятьох командирів, які захищали “Азовсталь”.

За словами Пєскова, повернення з Туреччини в Україну командирів з "Азовсталі" є порушенням умов наявних домовленостей, при цьому умови повернення порушила як турецька сторона, так і Київ.

За умовами домовленостей захисники "Азовсталі" мали перебувати на території Туреччини "до моменту закінчення конфлікту", заявив прессекретар Путіна.

Він також сказав, що Росію ніхто не ставив до відома про передачу Україні захисників "Азовсталі".

На думку Пєскова, рішення видати Києву захисників "Азовсталі", порушуючи наявні домовленості, нібито пов'язане з "провалами" в контрнаступі України.

Він також заявив, що в контексті підготовки до саміту НАТО на Туреччину нібито чинили великий тиск, а Анкара як член альянсу проявляє з ним солідарність, і РФ "все прекрасно розуміє", проте порушення домовленостей нікого не прикрашає.

Нагадаємо, олігарх Ігор Коломойський подав заяву про те, що виступить третьою стороною на боці російських бізнесменів у справі щодо конфіскації активів VS Energy.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE