Politerno > Україна і світ > Коломойський виступить на боці “лужніківців” у справі щодо активів VS Energy

Коломойський виступить на боці “лужніківців” у справі щодо активів VS Energy

  • 8 Липня, 2023
  • 649 Переглядів
  • 0

Олігарх Ігор Коломойський подав заяву про те, що виступить третьою стороною на боці російських бізнесменів у справі щодо конфіскації активів VS Energy.

Про це повідомив голова правління StateWatch Олександр Лємєнов.

Підсанкційна VS Energy контролюється росіянами Алєксандром Бабаковим, Євгєнієм Гінером і Міхаілом Воєводіним.

У разі конфіскації держава забере у росіян корпоративні права у восьми обленерго, шести готелях, металургійних заводах тощо.

«Прошу вибачення, що видалив пост. Справа в тому, що мені «прилетіло» юридичне зауваження за публікацію персональних даних.

Так, ІВК виступив на стороні «бабаковцев». Так, я не замалював персональні і виклав в мережу. В цьому аспекті неправий, але по суті – незмінно.

Дуже пильно стежитиму за процесом, хоча і здогадуюсь чому ІВК «тягне лямку» за декого…», – написав журналіст.

Додамо, що Лємєнов вчора опублікував повідомлення про Коломойського та активи VS Energy та потім видалив його. Але видання УП опублікувало новину з посиланням на Лємєнова.

Також нагадаємо, що екс-заступник міністра інформаційної політики України, засновник Інституту постінформаційного суспільства та засновник OSINT Academy Дмитро Золотухін у січні 2022 року у своєму блозі на Medium стверджував, що “новий корпоративний конфлікт у судах, які контролюються заступником голови Офісу Президента України Олегом Татаровим, мають на меті “віджати” Полтавського ГЗК у Костянтина Жеваго. При цьому, один із ключових парламентських політиків держави-агресора Олександр Бабаков, з високою ймовірністю, діє у зв’язку з близькими до президента олігархом Ігорем Коломойським”.

“Не в останню чергу слід відмітити, що ключова особа у “реформі” ігорного бізнесу в Україні, виходець з латвійської Юрмали, Борис Баум працював у групі VS Energy. Він товаришує з Давидом Арахамією та є радником заступника голови Офісу Президента України Кирила Тимошенка. Така наближеність контактів російського олігарха Олександра Бабакова до вищих ешелонів української влади може, серед іншого, пояснювати, чому не зважаючи на накладені санкції Бабаков продовжує таку активність в Україні”, – зазначав Золотухін.

"Вже третій тиждень не вщухають чутки про те, що тепер Ігор Валерійович націлився на Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат (ГЗК). Журналісти телеканалу “Еспресо” натякають на те, що за судами, в яких офшорні компанії намагаються відсудити дії в компанії Ferrexpo, пов’язані з Коломойським. А отримав їх Коломойський від російського олігарха Олександра Бабакова, який фінансово підтримує українофоба Захара Прилєпіна, а потім став депутатом комітету Державної Думи РФ з міжнародних справ.

Відповідно до даних судового реєстру, на даний момент дії Полтавського ГЗК хочуть отримати під свій контроль офшорні компанії Trimcroft Services Limited , Emsworth Assets Limited , Gilson Investments Limited та Calefort Developments Limited .

Достеменно знати, хто саме стоїть за цими компаніями, навряд чи можливо. Однак сучасний стан відкритих даних дозволяє знайти інформацію про пов'язаних з цими компаніями осіб", - писав у минулому році Золотухін.

Нагадаємо, Україна зобов’язується використовувати касетні боєприпаси, дотримуючись п’яти принципів, серед яких – неможливість використовувати їх у містах і на території Росії, а також вестиметься облік зон уражень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE