Politerno > Україна і світ > В РФ арештували Гіркіна-Стрєлкова – після суду затримали його посіпаку Губарєва

В РФ арештували Гіркіна-Стрєлкова – після суду затримали його посіпаку Губарєва

  • 21 Липня, 2023
  • 411 Переглядів
  • 0

Міщанський суд Москви заарештував до 18 вересня терориста і критика влади РФ Ігоря Стрєлкова (справжнє прізвище Гіркін) за обвинуваченням у “закликах до екстремізму”.

Про це повідомила “Медиазона“.

Автозак зі Стрєлковим усередині виїхав із суду.

"Клуб розсерджених патріотів", який організував терорист, оголосив кампанію на захист Стрєлкова.

Прихильників цього "клубу" закликали іти до Міщанського ОВС підтримати затриманого після арешту Гіркіна його соратника Павла Губарєва.

Представник ФСБ на суді заявив, що кримінальну справу проти Стрєлкова (Гіркіна) порушили 18 липня.

Представник ФСБ на суді заявив, що кримінальну справу проти Стрєлкова (Гіркіна) порушили 18 липня.

Російський слідчий заявив, що Стрєлков раніше служив у "підрозділі, що проводить оперативно-розшукову діяльність", тому володіє конспірацією і може легко сховатися. ФСБшники клопотали про арешт терориста.

Гіркін в суді заявив, що у нього "стенокардія другого ступеня", але він не встиг отримати довідку про це: "Я приймаю необхідні препарати щодня. Мені б хотілося проходити запобіжний захід у вигляді домашнього арешту".

За словами терориста, заява слідчого про його потенційну втечу за кордон "відверто смішна", бо він перебуває в більшості країн світу в розшуку Інтерполу. Також його засуджено Гаазьким трибуналом до довічного ув'язнення.

Щодо закликів до екстремізму ймовірно йдеться про дописи Гіркіна в Telegram. Зокрема, від 25 травня 2022 року.

Де він пише про "кричущі приклади безвідповідальності, що дуже нагадують відверте шкідництво" з боку "влади" так званої "ДНР", яка не забезпечила сім'ї окупантів та колаборантів обіцяними виплатами. 

Він написав: "Громадяни, але ж за таке розстрілювати мало... і зовсім не обурених мобілізованих бійців!".

 

Після обрання запобіжного заходу Гіркіну біля будівлі Міщанського районного суду Москви був затриманий колишній так званий "народний губернатор" Донецької області та соратник бойовика Ігоря Стрєлкова Павло Губарєв.

Крім Губарєва, затримали ще одну жінку з плакатом: "Сила в правді". Перед затриманням терорист встиг сказати кілька слів на підтримку Стрєлкова.

 "Стрєлков від початку СВО (так росіяни називають війну проти України -ред.), коли вона пішла не за планом і наші бійці стали гинути, завжди піддавав обґрунтованій критиці дії Міністерства оборони", - заявив Губарєв.

21 липня російські силовики за наводкою колишнього вагнерівця затримали активного прихильника війни проти України і критика влади РФ Ігоря Стрєлкова (справжнє прізвище Гіркін), який став відомим після 2014 року.

Нагадаємо, експрем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон із сумом сприйняв повідомлення про відставку посла України Вадима Пристайка, оскільки той був чудовим послом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE