Politerno > Україна і світ > В одного із керівників ДБР та його дружини виявили підозрілі активи на понад 7,1 млн грн

В одного із керівників ДБР та його дружини виявили підозрілі активи на понад 7,1 млн грн

  • 4 Серпня, 2023
  • 636 Переглядів
  • 0

НАЗК виявило необґрунтовані активи на понад 7,1 млн гривень, що належать одному з керівників структурних підрозділів ДБР та його дружині. САП скерувала до ВАКС позов про визнання активів необґрунтованими для стягнення їх в дохід держави, одночасно із клопотанням про арешт майна.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«31 липня 2023 року прокурором САП за матеріалами НАЗК моніторингу способу життя осіб, уповноважених на виконання функцій держави, а також в результаті самостійного здійснення заходів з метою виявлення необґрунтованих активів та збору доказів їх необґрунтованості, заявлено позов до Вищого антикорупційного суду про визнання необґрунтованими активів на суму понад 7,1 млн грн та стягнення їх в дохід держави (цивільна конфіскація), що належать подружжю з особи начальницького складу центрального апарату ДБР та його дружини.

На підставі матеріалів НАЗК та доказів, самостійно одержаних прокурором у встановленому законом порядку, встановлено, що подружжя з працівника ДБР, який в період набуття необґрунтованих активів також працював в органах Національної поліції України, і прокурора упродовж 2019-2020 років набуло у власність активи, а саме садовий будинок, дві квартири в центрі м. Києва і машиномісце загальною вартістю 7,7 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура уточнює, що йдеться про чоловіка з начальницького складу центрального апарату ДБР, дружина якого є прокурором відділу прокуратури Вінницької області. Працівник ДБР у період набуття необґрунтованих активів працював у органах Нацполіції України.

В ході аналізу майнового стану та доходів з’ясовано, що різниця між набутими активами і законними доходами склала понад 7,1 млн грн. Прокурор САП звернувся до суду з позовом про стягнення з цих осіб зазначеної різниці між вартістю активів та доходів в сумі понад 7,1 млн грн.

Нагадаємо, на початку тижня Вищий антикорупційний суд України затвердив угоду про визнання винуватості, яку уклали САП та ексміністр екології та природних ресурсів Микола Злочевський, обвинувачений в організації передачі хабаря керівникам НАБУ і САП в розмірі 6 мільйонів доларів. ZN.UA звернулося до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури із проханням прокоментувати ситуацію, внаслідок якої Злочевський відбувся хоч і великим, але штрафом, по суті, уникнувши реального покарання за серйозну корупцію, і отримало роз’яснення від виконувача обов’язків начальника відділу САП Ігора Гарванка. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE