Politerno > Україна і світ > Поставленої США техніки достатньо для контрнаступу і навряд чи такі ж поставки повторяться у 2024 році, — The Wall Street Journal

Поставленої США техніки достатньо для контрнаступу і навряд чи такі ж поставки повторяться у 2024 році, — The Wall Street Journal

  • 24 Серпня, 2023
  • 540 Переглядів
  • 0

Україна внесла корективи до своєї стратегії наступу після кількох тижнів суперечок з американцями.

Про це пише The Wall Street Journal.

Американці закликали кинути всі зусилля на Оріхівський напрямок, щоб вийти до Азовського моря. Вони вважають, що для цього було передано достатньо бронетехніки та ще раз стільки вже не дадуть.

“Ми накопичили цю гору заліза для контрнаступу. Ми не можемо зробити це знову. Її не існує”, – сказав один із колишніх американських чиновників. На думку американців, час для успіху на півдні ще не втрачено. Залужний також заявив, що ЗСУ перебувають на порозі прориву.

Зокрема, у США не розуміють зусиль під Бахмутом, вважаючи, що українські сили надто розсереджені замість концентрованого наступу на півдні. Американці закликали кинути всі зусилля, щоб вийти до Азовського моря, адже для цього у ЗСУ є техніка. На думку американських чиновників, час для успіху на півдні ще не втрачено. Залужний також заявив американцям, що ЗСУ перебувають на порозі прориву.

“Ви не розумієте природи цього конфлікту. Це не повстанська діяльність. Це Курська битва”, – такі слова в розмові з американцями приписують головкому ЗСУ Валерію Залужному.

Проте, за даними WSJ, корективи Україна у свою стратегію все ж внесла та сконцентрувалася на Оріхівському напрямку, перейшовши в оборону “у східній частині Запорізького фронту” (у Донецькій області – ред.).

На думку американських чиновників, час для успіху на півдні ще не втрачено. Залужний також заявив американцям, що ЗСУ перебувають на порозі прориву.

Своєю чергою у Києві відповідають, що намагаються звести до мінімуму втрати, щоби не втратити довгостроковий бойовий потенціал. Як відомо, про це неодноразово наголошував президент Зеленський. Також в українській столиці нагадують, що не мають переваг у повітрі та лише 50-70% бійців, які беруть участь у наступі, мали раніше бойовий досвід.

Нагадаємо, Верховна Рада відмовилася затвердили проміжний звіт Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук (НААН).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE