Politerno > Україна і світ > Нардепи розпустили слідчу комісію під керівництвом затриманого на хабарі “слуги народу” Гунька

Нардепи розпустили слідчу комісію під керівництвом затриманого на хабарі “слуги народу” Гунька

  • 24 Серпня, 2023
  • 399 Переглядів
  • 0

Верховна Рада відмовилася затвердили проміжний звіт Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук (НААН).

З грудня 2022 року цю ТСК очолював нардеп від “Слуги народу” Анатолій Гунько, створення якої він же і ініціював.

Прийняття постанови №9247 (про затвердження проміжного звіту ТСК) підтримали лише 14 нардепів, повідомив перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, народний депутат від фракції “Голос” Ярослав Железняк у Telegram.

“Після провалу голосування його ТСК припиняє існування”, – додав депутат.

На початку серпня НАБУ за сприяння СБУ затримало Гунька та двох його спільників на гарячому при отриманні першої частини хабаря у сумі $85 тис. від приватного підприємця за нібито передачу в оренду державних земель.

За даними слідства, за ці гроші нардеп обіцяв бізнесмену забезпечити надання в обробіток державних земельних ділянок Національної академії аграрних наук України. Загалом нардеп вимагав передати йому “винагороду” у загальному розмірі $221 тис. – з розрахунку $130 за 1 га державної землі.

Депутату повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України. Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила суд арештувати Гунька з альтернативою внесення застави у розмірі 50 млн грн, але слідчий суддя Вищого антикорупційного суду (ВАКС) обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у сумі 30 млн грн.

Анатолій Гунько як висуванець від партії “Слуга народу” обрався на довиборах до Верховної Ради у 208 окрузі, де він переміг лідера “Радикальної партії” Олега Ляшка. 10 серпня фракція “Слуги народу” у парламенті виключила його зі свого складу.

Нагадаємо, у селі Цель під Осиповичами в Білорусі активно демонтують табір вагнерівців − про це свідчить супутниковий знімок сервісу Planet Labs.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE