Politerno > Україна і світ > Хабар за землю: “слузі народу” Гуньку оголосили підозру, проситимуть арешт

Хабар за землю: “слузі народу” Гуньку оголосили підозру, проситимуть арешт

  • 9 Серпня, 2023
  • 370 Переглядів
  • 0

САП повідомила про підозру в отриманні хабара народному депутату від “Слуги народу” Анатолію Гуньку.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Повідомляється, що 8 серпня за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру народному депутату, якого викрили на одержанні неправомірної вигоди за надання приватному підприємцю в оренду державних земель.

До Вищого анткикорпуційного суду подано клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення понад 50 мільйонів гривень застави.

Крім того, вирішується питання щодо повідомлення про підозру його спільникам, та подальшого обрання запобіжних заходів, зазначають у САП.

Слідством встановлено, що народний депутат, будучи головою Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук, використав свої повноваження для надання приватному підприємству земельних ділянок загальною площею 1700 га, що належать Державному підприємству академії аграрних наук.

За такі послуги нардеп висловив прохання підприємцю передати йому “винагороду”, яка сягає 221 тис. доларів США – з розрахунку 130 доларів США за 1 га державної землі.

Нагадаємо, ЗСУ завдали удару по пункту управління окупантів в окупованій Новій Каховці на лівому березі Херсонської області. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE