Politerno > Україна і світ > “Слугу народу” Гунька викрили на хабарі. ФОТО

“Слугу народу” Гунька викрили на хабарі. ФОТО

  • 8 Серпня, 2023
  • 653 Переглядів
  • 0

НАБУ і САП за сприяння СБУ викрили на одержанні неправомірної вигоди чинного народного депутата від “Слуги народу” Анатолія Гунька.

Про це йдеться у повідомленнях СБУ та НАБУ. За даними УП, йдеться саме про Гунька.

За словами джерел в правоохоронних органах, разом із двома спільниками Гунько отримав “винагороду”, щоб вирішити питання з передачі в оренду підприємцю державних земель.

Пізніше СБУ повідомило, що спільно з НАБУ викрили “на гарячому” народного депутата, який за 85 тисяч доларів “продавав” землю Національної академії аграрних наук.

“За гроші посадовець обіцяв бізнесмену забезпечити надання в обробіток державних земельних ділянок Національної академії аграрних наук України.

Правоохоронці задокументували злочинну діяльність нардепа та викрили його “на гарячому” під час отримання ним першої частини неправомірної вигоди у розмірі 85 тис. доларів США”, – йдеться у повідомленні.

Кримінальне провадження відкрите за ч. 4 ст. 368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру Гуньку і двом його спільникам.

Гунько – адвокат і народний депутат України 9 скликання. Згідно з інформацією руху "ЧЕСНО" він переміг на довиборах до Верховної Ради у 208 окрузі з результатом 34,1%. Балотувався від партії "Слуга народу".

Його головним опонентом був лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, який набрав 31,78%.

Нагадаємо, європейські газові трейдери почали зберігати природний газ в українських підземних сховищах, щоб скористатися нижчими цінами та наявними потужностями, попри ризики, пов’язані з війною.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE