Politerno > Україна і світ > Байден пообіцяв надати невелику кількість ATACMS – ЗМІ

Байден пообіцяв надати невелику кількість ATACMS – ЗМІ

  • 22 Вересня, 2023
  • 374 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден повідомив Володимиру Зеленському, що Вашингтон передасть Києву невелику кількість ракет дальнього радіуса дії ATACMS для допомоги у війні з Росією.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на трьох американських посадовців й представника Конгресу, знайомих з ходом переговорів, пише “Європейська правда”.

Джерела американського телеканалу не уточнили, коли саме Україна отримає ATACMS чи коли США публічно оголосять про своє рішення передати ці ракети.

За словами співрозмовника NBC у Конгресі, американські посадовці досі обговорюють тип і кількість ракет, які будуть відправлені в Україну, додавши, що країни Східної Європи вже передали Києву значну частину своїх запасів озброєнь.

Як відомо, Київ давно просить США про ракети ATACMS, що дозволило б Україні завдавати ударів на більшу глибину у російський тил. Ці потреби вже частково закрили британсько-французькі Storm Shadow/SCALP, але США не поспішали з рішенням слідом за Британією та Францією.

Довідково. Американський оперативно-тактичний ракетний комплекс ATACMS призначений для ураження точкових наземних цілей, як-то командні пункти, пускові установки ракет, об’єкти ППО, вузли зв’язку та склади, розташовані в глибині оборони противника. Комплекс складається з оперативно-тактичної балістичної ракети MGM-140B з максимальною дальністю пуску близько 300 кілометрів залежно від модифікації.

Україна може застосовувати ATACMS із пускових установок HIMARS та M270, які вже перебувають на озброєнні Збройних Сил.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE