Politerno > Україна і світ > Підтримка України триватиме: Байден провів перемовини із союзниками

Підтримка України триватиме: Байден провів перемовини із союзниками

  • 3 Жовтня, 2023
  • 273 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден й представники союзників у НАТО та “Великій сімці” у телефонній розмові скоординували підтримку України.

Про це йдеться у заяві Білого дому, яку цитує телеканал CNN та “Європейська правда”.

Згідно з повідомленням адміністрації Байдена, у розмові взяли участь лідери Канади, Німеччини, Італії, Японії, Польщі, Румунії та Великої Британії, голова МЗС Франції, а також президенти Європейської ради та Європейської комісії й генеральний секретар НАТО.

У Білому домі кажуть, що дзвінок мав на меті “скоординувати нашу постійну підтримку України”.

Своєю чергою польський президент Анджей Дуда розповів, що Байден ознайомив союзників із ситуацією у США, зокрема стосовно України.

“Він закликав усіх підтримувати допомогу Україні. Тут я можу з упевненістю сказати, що всі запевнили у єдності щодо цього питання. Ми, всі лідери, як і раніше,  налаштовані підтримувати Україну”, – цитує Дуду агентство PAP.

Генсек Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберг за підсумками розмови так само підкреслив, що союзники “віддані підтримці України стільки, скільки буде потрібно”.

Нагадаємо, Київрада в четвер звернеться до уряду щодо погашення заборгованості держави перед столицею, інакше опалювальний сезон може опинитися під загрозою зриву.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE