Politerno > Україна і світ > Блокуватимуться поки РФ не заплатить репарації Україні: країни G7 заморозили $280 млрд російських активів

Блокуватимуться поки РФ не заплатить репарації Україні: країни G7 заморозили $280 млрд російських активів

  • 13 Жовтня, 2023
  • 304 Переглядів
  • 0
санкції проти РФ

Країни G7 заморозили $280 млрд російських активів та обіцяють їх блокувати, поки Росія не заплатить за заподіяну Україні шкоду.

Про це повідомляється у спільній заяві міністрів фінансів та керівників центральних банків «Великої сімки».

«Ми вітаємо початкові зусилля Цільової групи по російським елітам, довіреним особам та олігархам (REPO) щодо обліку суверенних активів росії, які заморожені і зберігаються у юрисдикціях членів REPO і на цьому етапі оцінюються приблизно в $280 мільярдів, і очікуємо, що Робоча група REPO вдосконалить ці початкові зусилля протягом наступних місяців», – йдеться у заяві.

Представники країн G7, підтвердили заяву своїх лідерів про те, що, суверенні активи росії в їхніх юрисдикціях залишатимуться знерухомленими доти, доки Росія не заплатить за шкоду, яку вона завдала Україні.

Вони також пообіцяли запроваджувати та забезпечувати санкції та інші економічні заходи, щоб підірвати здатність рф вести агресивну війну проти України.

Нагадаємо, Сполучені Штати отримали інформацію про те, що КНДР передала Росії тисячу контейнерів з “військовим обладнанням”, а в обмін розраховує отримати важку зброю, включно з авіацією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE