Politerno > Україна і світ > КНДР передала РФ 1000 “контейнерів з військовим обладнанням” – Білий дім

КНДР передала РФ 1000 “контейнерів з військовим обладнанням” – Білий дім

  • 13 Жовтня, 2023
  • 401 Переглядів
  • 0

Сполучені Штати отримали інформацію про те, що КНДР передала Росії тисячу контейнерів з “військовим обладнанням”, а в обмін розраховує отримати важку зброю, включно з авіацією.

Про це повідомила “Європейська правда” з посиланням на низку кореспондентів, які вочевидь були на закритому брифінгу Білого дому.

Журналісти отримали інформацію від координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі.

“Ми маємо інформацію, що Північна Корея поставила Росії зброю для застосування в Україні. КНДР надала Росії понад 1000 контейнерів військового обладнання та боєприпасів. Сьогодні ми публікуємо графік, що зображує пересування контейнерів”, – цитує Кірбі журналістка Лаура Роузен.

Повідомлення майже ідентичного змісту затвітила кореспондентка “Голосу Америки” Патсі Відакусвара, у ньому також зазначається, що ця передача відбулася “останніми тижнями”.

Кореспондент азійського Nikkei зазначає, зі слів Кірбі, що в обмін на це КНДР розраховує отримувати ракети земля-повітря, бронетехніку і навіть бойові літаки.

Агентство Reuters теж опублікувало коротку новину про те, що Білий дім опублікував графіки поставок Північною Кореєю зброї до Росії. За інформацією США, поставки відбулися між 7 вересня і 1 жовтня.  

Раніше американський неурядовий аналітичний центр опублікував супутникові знімки, що засвідчують різке зростання кількості вантажних перевезень між Північною Кореєю та Росією після зустрічі Кім Чен Ина і Владіміра Путіна у вересні.

Американські ЗМІ писали, що санкції, запроваджені провідними демократіями проти президента Росії Владіміра Путіна та лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, зблизили їх таким чином, що це може зробити світ трохи небезпечнішим. Стало відомо, що КНДР може отримати російські гроші, товари і технології в обмін на снаряди та ракети

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці запобіжний захід колишньому главі Конституційного Суду України Всеволоду Князєву.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE