Politerno > Україна і світ > Від початкової суми лишилася третина: Князєву вкотре зменшили заставу

Від початкової суми лишилася третина: Князєву вкотре зменшили заставу

  • 13 Жовтня, 2023
  • 457 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд продовжив на два місяці запобіжний захід колишньому главі Конституційного Суду України Всеволоду Князєву.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Щоправда, йому знову зменшили заставу.

За інформацією джерел ZN.UA у САП, усередині Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не розуміють стратегії колегії суддів ВАКС у цьому питанні та вважають, що розмір застави ексглаві Верховного суду зменшувати не можна.

«11 жовтня 2023 року слідчий суддя Вищого антикорупційного суду підтримав позицію прокурора САП та продовжив дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому голові Верховного Суду. Разом з тим, суд зменшив указаному підозрюваному розмір застави з 45 млн грн до 35 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що заставу Князєву зменшували вже кілька разів. З самого початку її встановили в розмірі 107 млн грн. Останній раз апеляція ВАКС залишила ексголову Верховного суду Всеволода Князєва у СІЗО, але зменшила заставу ще на 10 мільйонів гривень 26 вересня.

Запобіжний захід Князєву тепер діятиме до 9 грудня 2023 року. Якщо за ексочільника КСУ внесуть заставу, то суд покладе на нього низку процесуальних обов’язків.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE