Politerno > Україна і світ > Представники окупаційної влади Ялти відвідали Туреччину з “офіційним” візитом: МЗСУ вимагає пояснень

Представники окупаційної влади Ялти відвідали Туреччину з “офіційним” візитом: МЗСУ вимагає пояснень

  • 1 Листопада, 2023
  • 422 Переглядів
  • 0

Представники російської окупаційної адміністрації Ялти відвідали з візитом Туреччину для участі в засіданні Міжнародної організації об’єднаних міст і місцевих влад та з метою «встановлення  побратимських відносин» із муніципальним районом Бейлiкдюзю міста Стамбул.

Про це стало відомо із публікацій на пропагандистських ЗМІ та з коментарів представників окупаційної влади.

Українське Міністерство закордонних справ звернулося до офіційної Анкари і чекає відповідних роз’яснень та реакції.

«Сприймаємо цю ситуацію із надзвичайною серйозністю. МЗС України вже запросило офіційні пояснення турецької сторони щодо статусу візиту представників російської окупаційної адміністрації», — повідомив речник МЗС Олег Ніколенко у Фейсбук.

У дипломатичному відомстві наголосили, що відповідно до норм міжнародного права, Кримський півострів — частина території України, тимчасово окупована Росією. Резолюції Генеральної Асамблеї ООН вимагають від будь-яких сторін утримуватися від дій, які можуть поставити під сумнів статус Криму, зокрема шляхом контактів із окупаційними адміністраціями.

У МЗС додали, що очікують від влади Туреччини, яка підтримує територіальну цілісність України, належної реакції на російську провокацію та недопущення її повторення в майбутньому.

МЗС Туреччини заявляло, що країна не визнала анексію Криму Росією на нелегітимному референдумі, проведеному в 2014 році, і щоразу наголошувало на своїй твердій підтримці територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України.

Нагадаємо, рік тому Сполучені Штати разом з Великою Британією і Францією пригрозили Росії певними наслідками, якщо та застосує ядерну зброю. Це надовго усунуло з російської риторики ядерні погрози.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE