Politerno > Україна і світ > Росія – агресор, Україна має право на самооборону, – Франція про вибухи в Бєлгороді

Росія – агресор, Україна має право на самооборону, – Франція про вибухи в Бєлгороді

  • 3 Січня, 2024
  • 784 Переглядів
  • 0

Міністерство закордонних справ Франції прокоментувало обстріл російського міста Бєлгород 30 грудня, який, як заявила Москва, здійснила Україна з використанням “касетних снарядів” і за “кураторства” США й Великої Британії.

Таке представник французького МЗС коментував на брифінгу в середу, 3 січня, повідомляє “Європейська правда”.

Зовнішньополітичне відомство Франції нагадало авторові питання, що Росія – держава-агресор, “яка проводить стратегію терору, навмисно завдаючи ударів по важливих об’єктах цивільної інфраструктури, порушуючи міжнародне гуманітарне право”

Там додали, що Україна – держава-жертва агресії, яка діє в порядку самооборони відповідно до статті 51 Статуту ООН.

“Росія має можливість покласти край цьому конфлікту і людській трагедії, що його супроводжує, за яку вона несе повну відповідальність. Для цього вона повинна вивести всі свої війська з міжнародно визнаної території України”, – підкреслили в МЗС Франції.

Після серії вибухів у Бєлгороді 30 грудня російська сторона повідомила про 25 загиблих і понад сотню постраждалих.

Співрозмовник “Української правди” у спецслужбах повідомив, що українські сили оборони працювали по російських воєнних об’єктах Бєлгородської області, проте через “непрофесійні дії ППО” та “сплановані провокації” уламки впали у центрі міста.

Нагадаємо, очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів, як готували повернення з полону понад 200 українських захисників.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE