Politerno > Україна і світ > Справу проти екстопменеджера банку “Фінанси і кредит” закрили – одночасно ДБР провело у суді обшуки

Справу проти екстопменеджера банку “Фінанси і кредит” закрили – одночасно ДБР провело у суді обшуки

  • 15 Січня, 2024
  • 377 Переглядів
  • 0

Дніпровський районний суд Києва закрив справу проти ексзаступника голови правління банку “Фінанси і кредит” Ігоря Копертехіна у зв’язку з закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

Це випливає з ухвали суду, яка 12 січня оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень.

“Звільнити від кримінальної відповідальності на підставі ст.49 КК України у зв’язку з закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. Кримінальне провадження за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України, у зв’язку зі звільненням останнього від кримінальної відповідальності, – закрити”, – йдеться в ухвалі.

При цьому, як можна побачити з ухвали, кримінальне провадження не один місяць “мандрувало” між судами та прокуратурою. Зокрема, поверталося прокурору у зв’язку з невідповідністю, повернення оскаржувалося в апеляційному суді, визначалася підсудність справи тощо.

Після того, як провадження потрапило до Дніпровського районного суду, підготовче засідання у справі було призначене на 15 листопада 2023 року.

Суддею у справі виступала Юлія Іваніна.

При цьому, на сторінці Дніпровського райсуду в фейсбуці можна знайти повідомлення, датоване 9 січня, про те, що у судді Юлії Іваніної відбулися обшуки.

Обшуки проводилися Державним бюро розслідування.

“Фактично основною метою проведеного невідкладного обшуку було одержання слідчим доступу до службового комп’ютеру, який належить Дніпровському районному суду міста Києва та закріплений за помічником судді Іваніної Ю.В. Там ним відшукано та одержано доступ до проєкту судового рішення у справі, а також до інших проєктів та судових рішень, в яких зазначені персональні дані учасників судового провадження”, – йдеться в повідомленні суду.

Нагадаємо, за даними Повітряних сил, повітряний пункт управління російських окупантів Іл-22 ймовірно вцілів після ураження, але не підлягає відновлюванню.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE