Politerno > Україна і світ > “Восстановлению не подлежит”: Ігнат показав уражений російський Іл-22

“Восстановлению не подлежит”: Ігнат показав уражений російський Іл-22

  • 15 Січня, 2024
  • 324 Переглядів
  • 0

За даними Повітряних сил, повітряний пункт управління російських окупантів Іл-22 ймовірно вцілів після ураження, але не підлягає відновлюванню.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат у Facebook.

“Схоже, Іл-22 таки дотягнув до Анапи. Живучий гад.

Але, як бачите, корито “восстановлению не подлежит”. Тому, як не крути, ціль знищена, реанімація не допоможе! Літак горів, серед екіпажу є поранені, сподіваюсь і 200-ті!”, – зазначив Ігнат.

Полковник ілюстрував свій пост відповідним фото, яке раніше з’явилося в соцмережах.

Як пояснює Ігнат, літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 був і є пріоритетною ціллю для ЗСУ. І до нинішнього дня знищення цього борта здавалось непосильним завданням для Повітряних сил. Водночас ввечері 14 січня Силам оборони вдалось уразити його та Іл-22 (повітряний командний пункт).

“Одразу дві “жирні” цілі за один раз! Пишаюсь службою в Повітряних силах ЗС України!”, – додає офіцер.

Увечері 14 січня у російських та українських Telegram-каналах з’явились повідомлення про збиття російського розвідувального літака А-50 та про пошкодження ворожого повітряного командного пункту Іл-22М, вранці 15 січня цю інформацію частково підтвердив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, а також джерела “Української правди” у владі.

Зранку 15 січня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний підтвердив, що повітряні сили ЗСУ збили два важливих російських судна − літак дальнього радіолокаційного виявлення та повітряний пункт управління.

Нагадаємо, Міністерство юстиції протистоятиме в суді поверненню на посаду ексчиновниці Марини Прилуцької, яка, за даними СБУ, добровільно отримала російське громадянство та під час перебування в АР Крим контактувала зі співробітниками ФСБ РФ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE