Politerno > Україна і світ > У Росії в момент злету збили Іл-76 – ЗМІ з посиланням на Міноборони 

У Росії в момент злету збили Іл-76 – ЗМІ з посиланням на Міноборони 

  • 24 Січня, 2024
  • 543 Переглядів
  • 0

Сьогодні у Росії впав військовий літак Іл-76. Зараз в інформаційному просторі багато маніпулятивної інформації щодо того, хто причетний до авіатрощі та хто був на борту.

Тим часом видання “Інтерфакс Україна”, посилаючись на джерела в Міноборони, повідомляє, що судно таки збили, зробили це під час його злету. 

Джерело ЗМІ не стало коментувати те, чи були на борту літака українські військовополонені. Зараз цю інформацію перевіряє Координаційних штаб з питань поводження з військовополоненими. До слова, припущення, що їх росіяни перевозять авіаційним транспортом вже спровокувало дискусії у соцмережах. 

Також в інтернеті почало з’являтися аудіо з нібито перехопленням розмов російських військових. Якщо його правдивість підтвердять, це може стати одним з фактів, який засвідчить, що під час злету літак збили самі окупанти. Та наразі це лише одна з версій. 

Ймовірний напрямок руху – “Бєлгород-Осколець”, тобто борт віддалявся від кордону з нашою країною. У Міноборони України наразі з’ясовують подробиці. 

Нагадаємо, Міністр оборони Канади Білл Блер під час 18-го засідання Контактної групи з питань оборони України 23 січня оголосив про новий пакет військової допомоги Києву та долучення канадських інструкторів до навчання українських льотчиків на винищувачах F-16. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус анонсував передачу Україні списаних багатоцільових військових гелікоптерів Sea King Mk41.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE