Politerno > Україна і світ > Україну очікує масштабний наступ ворога, стан фортифікацій викликає занепокоєння

Україну очікує масштабний наступ ворога, стан фортифікацій викликає занепокоєння

  • 7 Березня, 2024
  • 1576 Переглядів
  • 0

Україна увійшла у нову фазу війни, в якій Сили оборони змушені рити окопи в очікуванні масштабного наступу російських окупантів.

Про це йдеться у матеріалі The Wall Street Journal, передає “ДС“.

У виданні пишуть, що Україна намагається побудувати фортифікації, аналогічні тим, які рік тому збудувала Росія — захист ворога показав “вбивчу ефективність” та дозволив стримати наступ українських військ минулого літа. Зараз українські війська розривають землю, створюють протитанкові рови та траншеї, особливо в районах поблизу Авдіївки. 

Цього понеділка прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відзвітував, що на будівництво фортифікаційних споруд було виділено майже 31 мільярд гривень, або близько 800 мільйонів доларів. 

Але західні чиновники та українські солдати кажуть, що кампанія “копай та рий” не принесла значних результатів.

“Відсутність прогресу стає проблемою для України в той час, як Росія посилює свої атаки. За останні дні вона витіснила українські сили з низки сіл на захід від Авдіївки, хоча пагорби і водойми, розташовані трохи далі на захід, можуть стати природними фортифікаціями, що може використати для захисту Київ”, — пише видання.

“Відсутність ешелонованої оборони вздовж лінії фронту має викликати певне занепокоєння в Україні. Ситуація може стати досить критичною для українських сил”, — зазначив віденський аналітик з питань оборони Франц-Штефан Гаді, який відвідував прифронтові райони на сході Донбасу.

При цьому солдати у зоні бойових дій поблизу Авдіївки визнають, що бойові умови не залишають їм інших варіантів. 

“У тих умовах, в яких ми перебуваємо, нам доводиться копати, окопуватися і будувати самим”, — казав заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін.

Таким чином війська, призначені для виконання бойових завдань, змушені рити окопи, і часто під обстрілами. Але складність полягає в тому, що для побудови ефективних фортифікацій лише зусиль з боку “живої сили” замало, акцентує видання. 

Жорін сподівається, що лінія оборони в напрямку міста Покровськ (на заході) є достатньо укріпленою, щоб витримати наступ російських військ, який чекають у найближчі тижні.

Крім того, видання називає політику України щодо призову військовозобов’язаних доволі “незвичною”, наголошуючи на тому, що держава звільняла від мобілізації всіх, хто був молодший за 27 років. 

“Батьки трьох і більше дітей, особи, які доглядають за людьми з обмеженими можливостями, працівники критично важливих галузей звільняються від призову… У більшості країн військова служба є більш поширеною для чоловіків і жінок, починаючи з 18 років”, — заявляє WSJ. 

Водночас WSJ стверджує, що наведені проблеми України можна компенсувати недоліками, якими відома російська армія на полі бою. 

“Хоча Москва має у своєму розпорядженні більше людей і ресурсів, ніж Київ, вона все ж покладається на масу погано підготовлених солдатів. Вони штурмують українські позиції, використовуючи тактику, яка, за словами українських військових, коштує Росії тисячі життів”, — нагадують журналісти.

Читайте також: Ракетний удар по Одесі, вибух стався за 150 м від кортежу президента України

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE