Politerno > Україна і світ > Російські добровольці атакують на території Росії і заявляють про просування у двох областях

Російські добровольці атакують на території Росії і заявляють про просування у двох областях

  • 12 Березня, 2024
  • 374 Переглядів
  • 0

Бійці легіону “Свобода Росії”, “РДК” та “Сибірського батальйону” повідомили, що зайшли на прикордонну територію Росії, військові добровольчих загонів опублікували звернення, у Telegram-каналах з’явилось відео начебто присутності військових на території РФ та стрілянини.

Про це пише Українська правда з посиланням на Telegram-канали легіону “Свобода Росії”, “РДК”, “Сибірського батальйону”, Astra, “Крымский ветер”, представник ГУР Андрій Юсов у коментарі УП, губернатор Курськоїолласті в Telegram.

Зазначається, що нібито добровольці взяли під контроль прикордонну Лозову Рудку в Білгородській області, а у Тьоткіно Курської області зараз триває стрілецький бій.

“Ну що ж, нарешті ми вдома. Як і обіцяли, на нашу російську землю ми несемо свободу і справедливість”, – говориться у зверненні “Сибірського батальйону” у Telegram-каналі.

“Раніше ми говорили, що повалити злочинний диктаторський режим у РФ мирно не вийде. Його можна усунути лише зі зброєю в руках. Цієї ночі ми почали виконання обіцянки. Тривають запеклі бої на території РФ”, – додали там.

Згодом легіон “Свобода Росії” оприлюднив відео начебто знищення БТРу росіян у селі Тьоткіно Курської області. “Ніхто нікуди не поїде. Більше нема на чому. Нічого, почекають звільнення”, – говориться у Telegram-каналі легіону.

Водночас губернатор Курської області Роман Старовойт стверджує, що ніхто не прорвався на територію регіону. За його словами, була спроба, як він каже, прорватись “диверсійній розвідувальній групі”, і там був стрілецький бій.

“Ніякого прориву не було”, – переконує він.

Представник ГУР Андрій Юсов у коментарі УП зазначив, що “РДК”, “Легіон свободи Росії” та “Сибірський батальйон” – це підрозділи, які складаються з громадян Російської Федерації.

“На території РФ вони діють абсолютно автономно, самостійно, виконують свої суспільно-політичні програмні задачі. Зрештою, це вже не перші подібні дії цих структур і організацій на території так званої РФ. Наразі мова йде імовірно про спільну операцію “РДК”, “ЛСР” та Сиббату на території Росії”, – підкреслив він.

Доброволець легіону “Свобода Росії” Олексій Барановський “Лютик” запевняє, що бійці легіону “Свобода Росії”, “Російського добровольчого корпусу” і “Сибірського батальйону” просуваються в Курській і Бєлгородській областях Росії, ведуть бої і завдають ураження збройним силам Росії.

Про це Барановський заявив в ефірі національного марафону новин

“Ми вирішили реалізувати своє конституційне право на голосування. Ось позаду мене стоїть інструмент (автомат − ред.), за допомогою якого російські добровольці вирішили віддати свій голос. Ми віддаємо свій голос за Росію без Путіна, за звільнення Росії від Путіна.

Сьогодні почалася спільна операція 3 російських підрозділів: легіон “Свобода Росії”, “Російський добровольчий корпус” і “Сибірський батальйон”. Ми громадяни Росії, ми йдемо до себе додому, щоб звільнити нашу батьківщину від диктатури Путіна”, – сказав Барановський.

Він додав, що російські військові не очікували цього, у двох областях РФ тривають бої й ініціатива зараз у руках добровольців.

“Вони не очікували, що ці вибори будуть з певними ускладненнями у них. Дійсно, ми добре підготувалися, ми вибрали найзручніші ділянки кордону для заходу і зайшли на територію Бєлгородської та Курської областей РФ. Зараз відбуваються бойові зіткнення, ситуація дуже динамічно розвивається, буквально кожні півгодини − годину якісь нові географічні назви з’являються. Ми не будемо їх називати, поки що ми повністю володіємо ініціативою − російська армія задкує. Подивимося, як розвиватиметься ситуація далі”.

Він не зміг підтвердити або спростувати інформацію про нібито збитий російський винищувач, але заявив, що добровольці-дронщики “знищили кілька одиниць бронетехніки ЗС РФ на території Курської області, і завдають певної шкоди особовому складу ЗС РФ”.

За словами “Лютика”, бої наразі тривають, і місцеві жителі реагують на це “найбільш правильним чином”, ховаючись у підвали. Він зазначив, що ховатися потрібно від збройних сил Росії, оскільки вони стріляють по мирних будинках, якщо їм здається, що там можуть бути добровольці. Барановський наголосив, що самі ж добровольці не борються з цивільним населенням, а тільки з путінським режимом.

За запитання, чи приєднуються до них росіяни, “Лютик” відповів, що “поки що зарано говорити, бо лише кілька годин триває ця визвольна операція”.

“Але після кожного такого рейду на територію Росії до нас великий сплеск охочих приєднатися, зокрема з прикордонних областей − Курської, Брянської, Бєлгородської”, − заявив доброволець.

Він зазначив, що поки що офіційна Москва “звісно мовчить (про цю подію − ред.), бо вони зазвичай вдають, що нічого не відбувається”, але, за його даними, “у Генштабі російському − певна паніка, бо вони не очікували відкриття другого фронту”.

Барановський закликав росіян приєднуватися до них або надавати інформацію про військові об’єкти, місця дислокації військової техніки та ЗС РФ.

“Легіони вже близько. Нам пора показати на цих виборах, як потрібно голосувати. Ми розуміємо, що зараз страшно боротися зі збройними силами, але ви можете надати нам інформацію − це буде ваш внесок у боротьбу з путінським режимом”, − підсумував доброволець.

Читайте також: РФ втратила близько 300 тисяч військових, але поточна ситуація зміщує імпульс на користь Москви − розвідка США

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE