Politerno > Україна і світ > ГУР спростувало інформацію росіян про “збиття” гелікоптера Black Hawk

ГУР спростувало інформацію росіян про “збиття” гелікоптера Black Hawk

  • 17 Березня, 2024
  • 249 Переглядів
  • 0

У Головному управлінні розвідки спростували інформацію російських пропагандистів про нібито збиття гелікоптера Black Hawk.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

“Усі борти “Black Hawk” Головного управління розвідки Міністерства оборони України перебувають в чудовому робочому стані; їхні екіпажі продовжують виконувати бойові та спеціальні завдання.

Чорноротим пропагандистам та їхнім рабовласникам із Кремля, які поширюють фейки про начебто збиття гелікоптера воєнної розвідки України, слід менше зловживати спиртним”, – заявили у ГУР.

Перед цим російське ТАСС із посиланням на Міноборони РФ заявило що розрахунки ПЗРК “Верба” збили гелікоптер Мі-8 ЗСУ біля Лукашівки Сумської області, який здійснював політ у напрямку села Козинки Бєлгородської області, пише ТАСС.

Водночас так званий російський “військкор” Євген Піддубний у Telegram спочатку заявив про збиття американського вертольота UH-60 (Black Hawk) або Мі-24 біля Лукашівки. Пізніше він написав, що ця інформація не підтвердилася, а збито було військово-транспортний вертоліт Мі-8, на борту якого могло перебувати до 20 українських військових, які нібито планували десантуватися біля російського села Козинка.

Нагадаємо, в ніч на 17 березня Служба безпеки України спільно з Силами спецоперацій та Силами безпілотних систем ЗСУ атакувала дронами Словʼянський нафтопереробний завод у Краснодарському краї Росії. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE