Politerno > Україна і світ > Уряд пропонує Раді збільшити ДПСУ на 15 тисяч прикордонників

Уряд пропонує Раді збільшити ДПСУ на 15 тисяч прикордонників

  • 18 Березня, 2024
  • 181 Переглядів
  • 0

Кабмін пропонує народним депутатам збільшити на 15 тисяч військовослужбовців загальну чисельність Державної прикордонної служби України.

Про це зповідомив представник Кабміну у Верховній раді України Тарас Мельничук у Telegram.

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді проєкт закону “Про внесення зміни до пункту 1 розділу ІХ “Прикінцеві положення” закону України “Про Державну прикордонну службу України”.

Документом, з огляду на нагальну необхідність формування та нарощення бойових резервів Держприкордонслужби у складі сил оборони і забезпечення готовності ДПСУ в післявоєнний період взяти під контроль державний кордон у його міжнародно визнаних межах та адекватне реагування наявними силами та засобами Держприкордонслужби на актуальні й потенційні загрози національній безпеці на державному кордоні, передбачено збільшення на 15 тис. військовослужбовців загальної чисельності Державної прикордонної служби України.

“ДПСУ в сучасних реаліях потребує формування бойових підрозділів, які виконують завдання зокрема і на лінії фронту, а в подальшому передбачатиме взяття під контроль ділянок кордону та відповідно виконання завдань з оборони, що тягне за собою необхідність збільшення штатної чисельності Держприкордонслужби”, – зазначив Демченко.

Як відомо, президент Володимир Зеленський 12 березня анонсував збільшення чисельності прикордонних військ з огляду на поточні завдання захисту від російської агресії, і в розрахунку на довготривалий захист кордонів.

Нагадаємо, один з головних претендентів на посаду президента США Дональд Трамп припустив, що лідер РФ Володимир Путін може бути причетний до смерті опозиціонера Олексія Навального.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE