Politerno > Україна і світ > Ракетна атака РФ на ДніпроГЕС: збитки навколишньому середовищу уже сягають 140 мільйонів

Ракетна атака РФ на ДніпроГЕС: збитки навколишньому середовищу уже сягають 140 мільйонів

  • 27 Березня, 2024
  • 240 Переглядів
  • 0

Збитки довкіллю від атаки росіян по ДніпроГЕС у Запоріжжі 22 березня оцінюють дотепер орієнтовно в 140 млн грн, але надалі ця цифра зросте.

Про це в ефірі телемарафону заявив міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, пише “Інтерфакс-Україна”.

“Збиток навколишньому середовищу від влучання ворожих ракет у ДніпроГЕС зараз розрахований у 140 млн грн. Збитки довкіллю – це не лише руйнування, забруднення води, а також вибухи, горіння, що має великий вплив на екосистему. Ця цифра може змінитися, але лише в бік збільшення”, – сказав Стрілець.

За його словами, Держекоінспекція та Держводагентство здійснюють посилений моніторинг стану води біля ДніпроГЕС і нижче за течією, а також вживають усіх заходів щодо ліквідації наслідків атаки.

“Уже зараз можемо говорити, що завдання, щоб забруднена нафтопродуктами вода не потрапила в точку відбору її для населення, виконано. Ризиків немає. Можливо, за кілька днів вийдемо на нормальний рівень води загалом”, – додав міністр.

Стрілець також висловив думку, що пошкодження ДніпроГЕСу унаслідок атаки не зашкодять пропуску весняної повені.

“Я впевнений у тому, що всі спрацюють злагоджено і синхронно, як і минулого року”, – запевнив він.

За словами міністра, з початку великої війни Держекоінспекція вже зафіксувала понад 4 тис злочинів РФ проти довкілля, а обсяг відходів руйнування досяг 600 тис тонн.

Нагадаємо, правки щодо бронювання військовозобов’язаних, які отримують певну зарплатню та сплачують податки, були відхилені комітетом Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE