Politerno > Україна і світ > Нардеп ініціював створення ТСК щодо порушень при будівництві захисних споруд для обʼєктів енергетики

Нардеп ініціював створення ТСК щодо порушень при будівництві захисних споруд для обʼєктів енергетики

  • 13 Квітня, 2024
  • 260 Переглядів
  • 0

Народний депутат від “Батьківщини” Олексій Кучеренко ініціював створення парламентської ТСК щодо можливих порушень під час будівництва захисних споруд для обʼєктів енергетики.

Про це нардеп повідомив у мережі Facebook, оприлюднивши відповідний документ.

Згодом він додав, що якщо фракція «Слуга народу» не погодиться з його ініціативою щодо створення ТСК, то це означатиме, що “вони мали і мають в цій програмі величезний фінансовий інтерес разом з ОП”.

Як відомо, внаслідок масованої ракетної атаки в ніч проти 11 квітня російські війська повністю зруйнували Трипільську ТЕС Київської області.

Як зазначив засновник і CEO холдингу MS Capital Максим Шкіль, Мінфін та Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури не виконали задачі щодо захисту енергетичних об’єктів від російських обстрілів.

Своєю чергою голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм заявив, що Трипільська ТЕС була дуже великим об’єктом, яку неможливо було повністю захистити лише інженерними спорудами. Потрібно було застосувати ще відповідні засоби ППО.

Німеччина оголосила, що терміново передасть Україні один зенітно-ракетний комплекс Patriot.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE