Politerno > Україна і світ > Обʼєкти енергетики не були захищені оборонними спорудами, хоча Зеленський віддав таке розпорядження у 2022 році

Обʼєкти енергетики не були захищені оборонними спорудами, хоча Зеленський віддав таке розпорядження у 2022 році

  • 11 Квітня, 2024
  • 648 Переглядів
  • 0

Мінфін та Держагентство відновлення та розвитку інфраструктури не виконали задачі щодо захисту енергетичних об’єктів від російських обстрілів.

Про це заявив засновник і CEO холдингу MS Capital Максим Шкіль, інформує Цензор.НЕТ.

“Багато було критики і блокування щодо будівництва захисту енергетичних обʼєктів. Можливі втрати для економіки внаслідок таких дій є неспіврозмірні з витратами. Це розумів Президент, ставив задачі, але йому постійно брехали! 

Борг перед “Автострада” тільки за захист енергетичних обʼєктів понад 5 млрд. Міністерство фінансів вважало, що це не є пріоритетно і грали в постійний футбол між Державним агентством відновлення та розвитку інфраструктури України, результат – фінансування нема, а ті задачі, які ставив Верховний Головнокомандувач нереалізовані”, – зазначив він.

Коментуючи питання фортифікацій Шкіль зазначив, що компанію, яка є лідером ринку, ніхто до виконання робіт не залучив.

“Результат – виконання програми Президента щодо будівництва фортифікаційних споруд теж всі бачать.  Говорити – не робити… погано, що за брехню перед Президентом в умовах війни нема відповідальності! Сьогодні наслідки таких дій можуть бути катастрофічні!” – підсумував він.

Ось як прокоментував допис Максима Шкіля головний редактор Цензор.нет Юрій Бутусов:

“Власник будівельної компанії зробив заяву про реальну державну зраду з боку Кабінету міністрів України – як виявилось після російських ударів, наші обʼєкти енергетики повністю не були захищені оборонними спорудами! Хоча президент Зеленський віддав таке розпорядження у 2022 році, коли вперше почали бити по енергетиці. Як заявив власник будівельної компанії, уряд Шмигаля не виділив кошти на захист електростанцій, і тому вони повністю знищені одним ударом, і це на третьому році повномасштабного вторгнення. Виявляється, президент Зеленський та його офіс взагалі не контролюють виконання власних розпоряджень. Внаслідок бездіяльності влади усі електростанції державної компанії Ценрренерго знищені однією російською атакою. Це реальний злочин, за який усі причетні мають отримати найсуворіші вироки”.

Нагадаємо, внаслідок масованої ракетної атаки в ніч проти 11 квітня російські війська повністю зруйнували Трипільську ТЕС Київської області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE