Politerno > Тернопільщина > Зюбаненко каже, що забудову на Шпитальній заборонили: чи відповість міськрада за “сліпоту” і те, що вже збудовано

Зюбаненко каже, що забудову на Шпитальній заборонили: чи відповість міськрада за “сліпоту” і те, що вже збудовано

  • 11 Квітня, 2024
  • 1769 Переглядів
  • 0

Під час брифінгу 11 квітня начальник головного управління Нацполіції в Тернопільській області Сергій Зюбаненко заявив, що продовжувати забудову на Шпитальній, 26 у Тернополі — заборонено.

“Сьогодні є припис про заборону будівництва на Шпитальній 26. Тому що, коли виготовлялися будівельні норми обмеження, там було прописано історичний ареал і були потрібні погодження з Міністерством культури. Такого погодження не було. Ми звернулися, приїхала комісія, винесла припис про заборону. Далі знову це буде по іншому колу, будуть брати дозволи і так далі, але ми теж в таких випадках будемо діяти креативно і шукати свої методи, як ми можемо впливати”, – зазначив поліцейський начальник.

Щоправда журналісти, які удостоїлися запрошення на брифінг, не перепитали пана Зюбаненка, чи понесуть відповідальність посадові особи Відділу державного архітектурно-будівельного контролю, які не помічали порушень, коли їх викликали жителі сусіднього будинку?

І чи відповідатиме керівник цього відділу Михайло Горішний за те, що у тому ж історичному ареалі, тільки через один будинок на Шпитальній 20, 22, допустив будівництво п’ятиповерхівки, яка тепер зухвало височіє на сусідніми садибами?

Та й до працівників ДІАМ у поліції мали б виникнути не менш гострі запитання: а де були вони, коли мешканці будинку Шпитальна, 24 волали до їхнього відомства у пошуках справедливості? Чому не зупиняли незаконне будівництво?

На ці запитання, власне, і мав би відповісти Сергій Зюбаненко, тільки от керівник поліцейської пресслужби пан Крета у лише йому єдиному зрозумілий спосіб обирав ЗМІ, яких покликав на брифінг. Саме тому прозвучало нібито й важливе запитання, тільки воно потребувало більш глибшого розуміння теми і більшої наполегливості журналіста.

Отже, коментар пана Зюбаненка свідчить приблизно про наступне: в усьому винна компанія-забудовник, а Тернопільська міська рада (читай Сергій Надал) з “діамовцями” є самі мало не потерпілою від дій нахабних ділків стороною. Чергова спецоперація – “врятувати рядового Надала”.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE