Politerno > Україна і світ > Оприлюднено відео з місця смертельного ДТП за участі судді Тандира

Оприлюднено відео з місця смертельного ДТП за участі судді Тандира

  • 11 Квітня, 2024
  • 365 Переглядів
  • 0

На засіданні Вищої ради правосуддя показали відео з місця смертельного ДТП за участі судді Олексія Тандира, який у травні 2023 року збив 22-річного нацгвардійця Вадима Бондаренка на блокпосту. 

Відео, окрім трансляції ВРП, з’явилося на сторінці Фундації DEJURE у Facebook.

На кадрах з бодікамери правоохоронниці видно, як Тандир відчиняє двері машини з місця водія та каже: “Когось збив? Когось збив, так?”. Після цього підходить до тіла збитого нацгвардійця та хапається за голову: “Як я міг його збити?”.

Також на відео чути голос судді, який, імовірно, з кимось розмовляв: “Це капець, я просто його не побачив”.

Втім коли суддю запитали, чи він є водієм автівки, Тандир відповів: “Я не знаю”. Далі він стверджував, що є лише власником.

Тандир відповідав правоохорониці, що не вживав алкогольні напої, хоча стверджував, що знає про запах перегару від нього.

Також чути, що Тандир відмовлявся відповісти на запитання, де він працює. На уточнення, чи у держслужбі, зазначив: “Краще, ніж держслужба”.

У відповідь на питання правоохоронців, які надягла на нього наручники, Тандир відповідав: “Я не розумію, за що ви мене заблокували” та “Я вас вважаю упередженими людьми”.

Наприкінці травня 2023 року Вища рада правосуддя надала згоду на арешт судді Олексія Тандира, який в ніч на 26 травня збив на смерть нацгвардійця на блокпосту в Києві.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський переконаний, що у червні буде правильно розпочати переговори про вступ України до ЄС.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE