Politerno > Тернопільщина > Наруга над померлим на підприємстві нардепа Івана Чайківського: поліція обіцяє масове покарання

Наруга над померлим на підприємстві нардепа Івана Чайківського: поліція обіцяє масове покарання

  • 12 Квітня, 2024
  • 3205 Переглядів
  • 0

Подія, яка трапилась у січні 2024 року неподалік Тернополя в Настасові на підприємстві нардепа від Тернопільщини з партії «За майбутнє» Івана Чайківського, шокувала громадськість краю. Тіло працівника, який помер на роботі, кинули у ківш навантажувача, вивезли за територію підприємства і викинули на дорозі. За версією слідства, все сталося через те, що чоловік не був офіційно оформленим і само тому з ним так аморально вчинили.

Після інциденту на підприємстві відмовилися надавати поліції дані з камер відеоспостереження.

Зрозуміло, що і блокування передачі правоохоронцям даних з відеокамер, і неофіційне працевлаштування не могло відбутися без відома керівництва підприємства Чайківського. Та чомусь станом на сьогодні до топ-менеджменту у поліції питань немає.

 Про це під час прес-конференції повідомив начальник обласного управління поліції Сергій Зюбаненко.

«Ця справа народилася з принципової позиції поліції. Могли просто банально, як це, на превеликий жаль, буває – немає ознак насильницької смерті, дали довідку, поховали і нема проблем. Але нам стало цікаво, чому та людина там опинилася, і побачили, що людина померла в іншому місці. Ця справа принципова, бо вона має моральні критерії. Не можна так робити з людьми.

Днями оголосимо підозри. Зібрано докази, люди, які були в цьому задіяні, понесуть відповідальність. Скільки саме буде підозр невдовзі повідомимо, наразі підозри на погодженні», – сказав начальник поліції.

Він запевнив, що після відкриття кримінального провадження спроби домовитися чи якогось тиску на слідчих зі сторони ні власника бізнесу, ні політиків не було.

«Якби почалося щось подібне  – то це б швидко зафіксували і відкрили б ще одне провадження. Загалом я далекий від думки, що в тому, що сталося, задіяні власники чи якісь вищі посадовці підприємства. Чомусь люди прийняли таке рішення і тепер за це будуть відповідати», – озвучив «головних» винуватців Зюбаненко.

Читайте також: Тренажерний зал колишнього голови Тернопільської облради, самовільно облаштований на даху, демонтують

Очікуватимемо інформації, кому ж оголосять підозри. І чи будуть претензії до власника підприємства за «сірі» схеми з працевлаштуванням і несплатою податків у час війни, коли казна як ніколи потребує фінансових надходжень.

Після інциденту місцеві ЗМІ повідомляли, що тіло викинули на дорогу начебто за особистим наказом нового начальника служби охорони аграрного підприємства, колишнього правоохоронця, якого перед тим із гучним скандалом звільнили із лав поліції. З того, що ця людина опинилася в структурі агрохолдингу, як власне і з самого інциденту, можна зробити висновки про цінності, які насправді сповідує нардеп, як і реального бачення ним засад корпоративної філософії.

Наразі ж слід віддати належне поліції за те, що не спустили дану подію «на гальмах».

«Можливо, це виглядає незначним злочином порівняно з вбивством, вимаганням, насиллям. Але в нинішній час ця справа має бути показовою. Бо ми маємо з повагою ставитися до наших громадян. Ми бачимо, як над українцями знущаються варвари, які вбивають наших співвітчизників. І вести себе аналогічно в Тернополі – це неправильно. Тому нам принципово не просто провести профілактичну бесіду, що дивіться, так не можна робити, а довести справу до суду», – запевнив Сергій Зюбаненко.

Читайте також: Зюбаненко каже, що забудову на Шпитальній заборонили: чи відповість міськрада за “сліпоту” і те, що вже збудовано

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE