Politerno > Україна і світ > Дрони СБУ успішно атакували нафтобазу в Росії та електропідстанцію

Дрони СБУ успішно атакували нафтобазу в Росії та електропідстанцію

  • 13 Травня, 2024
  • 199 Переглядів
  • 0

Безпілотні літальні апарати СБУ вночі 13 травня вразили два обʼєкти в Липецькій та Бєлгородській областях Росії.

Обʼєктами для атак стали нафтобаза «Осколнафтопостачання» поблизу міста Старий Оскол та підстанція «Єлецька» потужністю 500 кіловольтів, повідомило Радіо Свобода поінформоване джерело.

За даними джерела, росіяни в місцевих пабліках всю ніч скаржилися на серію гучних вибухів у районі нафтобази в Бєлгородській області, а губернатор Липецької області підтвердив пожежу на електропідстанції «Єлецька», яка живить тягові підстанції «Російської залізниці», нафтоперекачувальну станцію «Станова» та забезпечує транзит між Липецькою, Орловською та Брянською енергосистемами.

«Російська промисловість, яка працює на війну проти України, залишатиметься законною ціллю для СБУ. Заходи для підриву воєнного потенціалу ворога продовжуватимуться», – зазначило джерело.

Упродовж останніх місяців почастішали атаки безпілотників на нафтопереробні заводи та інші важливі інфраструктурні обʼєкти Росії. Київ підтвердив причетність до частини з них. Ці ​удари, ймовірно, є частиною спроби зменшити постачання палива російським військовим, а також могли б скоротити доходи від експорту, які Москва використовує для фінансування війни.

Читайте також: OSINT-аналітики: вибух, через який обвалився під’їзд будинку у Бєлгороді, стався з “російської” сторони

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE