Politerno > Україна і світ > “Тікати нікуди, ховатися ніде!”: понад 100 дронів атакували вночі Росію та окупований Крим

“Тікати нікуди, ховатися ніде!”: понад 100 дронів атакували вночі Росію та окупований Крим

  • 17 Травня, 2024
  • 509 Переглядів
  • 0

У міноборони РФ заявили, що вночі і вранці у п’ятницю, 17 травня, російське ППО нібито «знищило і перехопило» 102 БПЛА, а також шість морських дронів.

У повідомленні міністерства вказується, що 51 дрон був збитий над територією захопленого Криму. В акваторії Чорного моря було нібито знищено шість безекіпажних катерів.

Ще 44 дрони «збили» в Краснодарському краї, шість — у Бєлгородській області та один — у Курській.

Також стало відомо, що в Севастополі вночі лунали вибухи, так званий «губернатор» повідомляв про роботу ППО. Пізніше стало відомо про відключення електроенергії в Криму. Глава окупаційної адміністрації Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що у всіх школах і дитячих садках у зв’язку з відсутністю світла скасовано заняття.

Також уночі дрони атакували НПЗ у Туапсе Краснодарського краю РФ, почалася масштабна пожежа. Ще безпілотники вдарили по Новоросійську Краснодарського краю, повідомляли ЗМІ.

«Тікати нікуди, ховатися ніде!», пишуть у мережах жителі атакованих міст. Після наймасовішої з початку війни атаки БПЛА на південні регіони РФ і Крим, влада повідомляє про жертви та пожежі, своєю черго жителі пишуть про відсутність сирен і укриттів.

Місцеві жителі шоковані тим, що відбувається, сторінку адміністрації Новоросійська у Вконтакте завалено претензіями про відсутність укриттів і оповіщення:

«Сирени не було чути взагалі! Це що за сирена така? Більше половини будинку в чаті написали те саме, що ніхто нічого не чув! Хто відповідає за оповіщення містом!?»

«Ніч нам усім показала, де бомбосховища та цокольні поверхи. Тікати нікуди! Сховатися нема де!»

«У домовій групі писали, що люди бігали до найближчого притулку, воно було закрите».

“Росії явно не вистачає систем ППО для прикриття об’єктів інфраструктури”, сказав у розмові з “МО” військовий аналітик Ян Матвєєв. «Завод у Туапсе атакують не вперше. Там бачили «Панцир», для якого повільні безпілотники – це легка мішень, але вони пройшли. Хоч би яка була причина, це черговий провал».



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE