Politerno > Україна і світ > Експерт пояснив, що передбачає “сильний пакет підтримки” для України на саміті НАТО у Вашингтоні 

Експерт пояснив, що передбачає “сильний пакет підтримки” для України на саміті НАТО у Вашингтоні 

  • 6 Червня, 2024
  • 302 Переглядів
  • 0

На Вашингтонському саміті НАТО у липні Україні запропонують «сильний пакет підтримки». 

Що він собою представляє розкрив оглядач відділу міжнародної політики ZN.UA Володимир Кравченко.

За інформацією ZN.UA, «сильний пакет» складається з трьох компонентів.

  1. Передача функцій з координації виділення військової допомоги Україні від формату «Рамштайн» до НАТО. Для цього буде створена постійна структура. 
  2. Реалізація ідеї генсека НАТО Єнса Столтенберга щодо довгострокового фінансування України з боку членів Альянсу. Йдеться про щорічне виділення на оборонну допомогу нашій країні 40 млрд євро. 
  3. Презентація дорожньої карти взаємосумісності Україна – НАТО.

Кравченко нагадує, що автори «сильного пакету підтримки» мотивувалися тим, щоб надати Україні щось нове (але не запрошення на вступ до НАТО), зробивши саміт Альянсу у липні змістовним, а також ці рішення мають бути «запобіжником від невизначеності» у разі повернення до Білого дому Дональда Трампа, оскільки вони перерозподіляють відповідальність у наданні військової допомоги Україні зі США на членів НАТО.

Як відомо, президент США Джо Байден заявив, що Росію необхідно позбавити можливості повторно окупувати територію України у майбутньому, але це не обов’язково передбачає українське членство в НАТО.

Нагадаємо, Франція постачатиме Україні багатоцільові винищувачі Mirage 2000-5.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE