Politerno > Україна і світ > G7 застерегла Росію від використання ядерної зброї

G7 застерегла Росію від використання ядерної зброї

  • 14 Червня, 2024
  • 399 Переглядів
  • 0

Лідери G7 на саміті в Італії попередили Росію про наслідки в разі застосування зброї масового знищення, зокрема ядерної.

ПРо це йдеться у спільній декларації лідерів G7, яка є в розпорядженні “Європейської правди”.

Учасники саміту висловили глибоку стурбованість “безвідповідальною ядерною риторикою та діями Росії, а також повідомленнями про дедалі частіше застосування нею хімічних речовин проти українських сил“.

“Ми вкотре наголошуємо, що будь-яке застосування Росією хімічної, біологічної, радіологічної або ядерної зброї матиме серйозні наслідки”, – підкреслюється в декларації.

Лідери “Групи семи” також стурбовані “непрозорим і прискореним розширенням ядерного арсеналу Китаю”, а також розвитком ядерної програми та програм балістичних ракет Північної Кореї та Ірану.

У документі також підтверджується підтримка G7 Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань (ДВЗЯВ), із якого Росія вийшла минулого року.

Як повідомлялося, самопроголошений очільник Росії Володимир Путін заявив, що Москва припинить вогонь і буде готова розпочати мирні переговори, як тільки Україна повністю виведе війська з Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей і заявить про відмову вступити до НАТО.

Нагадаємо, міністри оборони країн НАТО не затвердили план фінансування України, який передбачає виділення щорічної допомоги в розмірі 40 млрд євро на рік.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE